felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Wednesday, 21 December 2011

bila saya n dia bersama.....

"KAMI"
KAMI : saya dan suami

                                                    

ouh sebenarnya bila kami bersama... kami selalu....
ehemmm.. eheeemm.... hikhik

kami selalu membincngkan mngenai business n masa depan..... wahhh sebenarnya
seronok bila otak kami sama.. tp jujurnya memiliki kemampuan n kelebihan yg berbeza..
pendapat pun slalu xsama...ada aja yg sy buat dia bangkang n dia buat sy bangkang...


sekarang we both decided menumpukan perhatian kpd bidang photography plus he will open new studio aka photo studio soon... pray for us ok! (rezeki anak)
just nk share moment2 yg mmbuatkan hari kami bertambah bhagia walau tgh bekerja n kdg2 pnat kejar ke sini sana... i xnak talk bout wedding yg hubby buat sbb i xikut.. huu mna larat sehari suntuk dgn perut nk ikut .. but if lain2 nya shoot i will follow him as advisor(konon2) hahahha

but its true.. malam setiap kali b4 ada shoot i will makesure both of us buat homework.. usually dia akn byk fikir on angle n all and me akn pikir theme n pose.. (apa yg penting kerjasama)

mari kita lihat hasil perkongsian idea kami... komen dialukan...
Si comel Aleesya sgt mbuatkan kami xkering gusi... mmbuatkan 'kakak n abang'(dia pnggil tau, nmpk sgt kami muda) ni rinduuuu



  keletah n kebijaksanaan raikal also mmbuatkan kami terus nk beli set salindah nk anak cerdik jugak!




seronok kan lihat mereka bergembira... lagi seronok lihat ibu bapa gembira skali dgn hasilnya.... syukur sgt!! wahhhh ini pakej kids photography hanya rm 199.. ibu2 yg nk booking mehhh msg -0172039356

support dari semua adalah keindahan n kebahagiaan terbesar :) thanks all

Sunday, 18 December 2011

bulan ke 4 permataku...

indah rasa bila melihat perut semakin membesar...

'syukur ummi telah berikan khasiat yg diperlukan oleh anak ummi..'

sepanjang mengandung benar2 mngajar erti susah payah seorang ibu.. kdg2 bila duduk sorang2 menangis terkenang mcmni rupanya ibuku mngandung dulu.. hurmmm org ckp nk bersalin nnti ssah.. now pun dah mula rs ssah but it teach me utk jd kuat n bertahan.. xda bnda yg seronok dtg tiba2... kna bersusah sat nk dapat anak pun...

owhh btw memasuki trimester ke-2 br berani buat entri psl kandungan sbb sblum ni risau juga.. org ckp trimester pertama baby xkuat lagi... syukur lah da lepasi saat2 plg getir.. muntah,pening,loya.. Allah ja tahu.. "lain org lain ya ragamnya" jgn di smakan semua ibu... bg yg xda alahan syukurlah n minta doa agar yg ada alahn dikurngkan alah nya...

nanti i will update da photo of me and belly... btw sekarang rs nk bergambar pun dah malas... nmpk bulat smacam jer.. hahha semoga nnti bersalin kuranglah bulatnya...
kepada yg bakal mnjadi mama juga marilah sama2 doakn keselamatan masing2 di labour room nnti.. i da nervous ni haah... rasa mcm takut sgt nk bersalin.. tp kenyataan harus dihadapi.. si kecil pun nk tgk dunia jugak kan.. so berthan!!

Thursday, 8 December 2011

hello stalker??

alaa ni mesti nk gossip ler kan??hahaa... terkial-kial tgn ni mnulis dsbbkn idea bab nk nyakat org mncurah-curah ke ldg gndum...

eyhh nk lari mna en stalker?? malu letteww kite talk psl awk...
okeh bck to da story sbnrnya xde la nk ngumpat org kt belog hitam manis ni... just tb2 teringat msg sumone kt fb yg mngundang peluh2 di dahi utk dikesat(konon2 terlalu marah) overrr..

hihii this adik.. means guy i tahu ade kena mngena ngn 1 of my follower dr dulu (nma dirahsiakn utk keselmatan beliau,kang kn serbu bhaya nok)
makanya sy telah dihentam dgn kata2 yg mnyatakan rimas dgn gmbr2 yg diupload sy mngenai baby yg kenit di dalam pewot.. alolo sian anak ummi blum lahir dah kna gnggu paparazzi eh? hahaha bukanlah nk ckp kita betul dia salah tp pelik.. i rasa utk ibu mngandung kgembiraan yg nk disampaikan kalo stakat upload gmbar tu alaa apa lah sgt kan? nk sy buat ikut hati stiap 5 minit nk up status fb kata anak sy nk itu.. nk ini n all..

bila dikenang napalah nk marah dorang nih sound2 kita.. kita kna syukur sbb dorang nk sgt amik tahu hal kita smpai ternaik hangin x bersebab.. sy kalo buka je part home tgk org2 yg xdkenali atau xdikhendaki(malas nk block lbih2) i ignorekan n baca pun x.. mata kita ni bkn mcm superman pun bole baca sndirinya.. grr

moralnya kdg2 bila kita bosan tgk blik moment d fb akn ingt apa yg dirasai kt hati saat tu.. mcm diari yg kena tapis sikit... as long i x buat ayat yg mmpu mencederakan mata friend bwh umur and makcik2 yg ats umur... jgnlah pergi mnulih hat yg pelik2 smpai yg terbca jd diam berkaca-kaca mata(menunjukkn reaksi terkejut melampau) so tulislah sesuatu dr hati bkn yg bole bg org rs nk mati yer rerakan.....

post lah sejuta status pun tp pastikan logik n di landasan benar.. na nahhhh jgn dok kutuk org aja kt fb, nnti ade yg comment skali tertambh laks dosa tu.. syaitonnn... hihi okbye

Wednesday, 7 December 2011

ya saya dari keluarga yg xsempurna..tapi..

salam semua... ok sblum memulakan cerita mari sy kenalkan adik2 sy bersama bonda tercinta

adik kedua, Faderra yang baru saja bergelar isteri. Love u so much dear...

si cantik manis adik ke tiga, Fajehan... 

si manja kecik ni adik last bernama fayard nidal.. kacakk ok dia nih.. (wahh gituu)



hehehe sbnarnya.. nk upload gmbar daddy cool tp krn terlalu cool dia sgtlah jrg mngambil gmbar..so ini antara gmbar family terlatest yg sy ada(actly hubby simpan) hehee masa perkahwinan kami.. look abah n mama mmg sporting.. kami msh spt keluarga yg sempurna....

hihii.. sebenarnya mum n dad dah lama berpisah... masa mula2 dulu ssah gak nk terima knyataan bila xnmpk abah kat rumah mcm selalu dah.. hari2 bila kenang masa abah ada mesti nangis...

tp bila2 lama2 abah n mama selalu bg faham... i pun sedar yg kita xmmpu tolak apa yg ditakdirkan dlm hidup... i nmpk airmata kat mata mama bila kami byk bertanya.. nasib baik 2 org adik tu msih kecik.. yg number 2 di asrama so i ja la yg kn slalu paham...
dulu pagi2 abah xsuka masuk toilet dlm bilik dia.. berebut dgn mama.. so dia akn pakai toilet dkt ngn myroom.. akn bau lah asap rokok dia n i akn jerit " huwarghh abah busukk!!" heehh itu moment yg plg sedih bila abah dh xduduk 1 rumah..
kemudian setiap kali mybirthday abah akn tnya "kakak nk buat apa kali ni? and akn ada lah wish list mcm2, tp abah akn tunaikan.. pernah 1kali i nk semua yg ke birthday i dijamu kfc.. 
tp msa tu abh outstation n mama xtahu drive.. umur i dlm 5tahun kot.. so geram sbb abah dah jnji nk beli kfc.. i masuk bilik n kunci dr dalam.. nangis n tarik tilam2.. last skali mydad trus balik n belikn kfc..kalo x i xnak keluar bilik.. (terukk kan anak manja ni?)
tp bila mama n abah berpisah.. no more party harijadi n hadiah besar utk i.. sighh..

tapi kami bertuah sbb apa pun jd mama n abah xpernah abaikan kami... jatuh bangun mereka anak2 bersama..

entry kisah cinta hari tu nmpknya byk viewer n ada positive comment from sumone so i rasa as sumone dr keluarga yg bercerai i nk ingatkan awak2 kat luar sn yg face da same thing supaya bersabar... mmg sedih bila org lain ada ibu n ayah... kita ada slh sorang n terpksa berganti masa nk bersama dorang but its good for us.. mematang n mmbuatkan kita sedar hdup xseindah yg diinginkan...

bila tiba 1 saat.. kita akn tahu knapa ibubapa kita trpksa amik kputusan yg kdg2 mereka xnak pun dlm hdup.. yerla da berapa tahun berkongsi hdup.. anak dah berapa org.. tup tup berpisah.. jika kita sedih.. ingatlah bahawa mereka pasti lebih sedih... sebab kdg2 kita xkn paham kalo x berada di situasi tu... org mungkin hanya menilai.. tp mereka xtahu apa bebanan yg dihadapi n dirsai oleh mereka2 yg terbabit...mereka juga xtahu apa yg sdg diperjuangkan oleh org kan.. jd jgn menilai.. sy xksh jika ada yg suka menilai kami family tp sy tahu yg terdekat lebih memahami....


so utk yg mmpunyai masalah keluarga chill lah.. anda bukan nya teraniaya tp anda terpilih sbb anda bertuah tmbah2 jika dorang khwin lagi kan anda da ada 2 ibu n bapa?? jd jgn salahkan ibu bapa malah.. supportlah kputusan yg mereka rs benar spt mereka sntiasa mnjaga n membelai kita hngga dewasa.. jgn ingat susah di masa sekarang tp ingatlah sukarnya mereka menempuhi semua hnya utk mnjadi ibu n bapa...

btw now i da mmbentuk my new family with him.. my husband.. rafie ramli.. semoga rumahtangga kami berkekaln ke anak cucu amin....


...

Sunday, 4 December 2011

mencintaimu....(mesti baca)

hah ini ala2 nk post yg jiwang gitu kan.. ha mmg kna mngena psl cinta.. tp xlah terlalu jiwang..
sedar x sedar da masuk bulan ke 4 perkahwinan.. mcm mimpi aja.. still rasa diri ni single. ahaa.. xlahh mesti lah sistem tnggunjawab tu da ada..ssah nk rasa single bila double n now triple.. grr

btw, sebenarnya 1hb12 hr tu masuk lah bulan ke 4 kami sbg suami isteri... syukur,rumahtangga dilayari dgn kasih sayang, just nk share pngalaman sedikit kat anda2 yg bercinta.. putus cinta atau serik dlm cinta..

sbenarnya i n hubby knal hnya 1 bulan n bercinta 2 bulan terus masuk merisik and bertunang, at 1st as uoll knw i still maintain men'single'kan diri ats sbb cerita2 lama yg mmbuatkn i serik nk bercinta..dulu ada gak salah kan diri sbb asyik kna ngn lelaki so rasa nya lah mmg kita jahat as apa yg org slalu pikir.. yerla lpas muhasabah diri mncari slah even tercari gk apala slh diperlaku sedemikian(chewahh ayat pasrah) yerlah da asyik2 kna belasah.. kna hentam,kna buat ngn si ex mna nya xrasa mayb kita ni yg salah in fact iv try my best to be da best, but cerita yg nk disampaikan kat sini is not that,

i nak anda yg mnyalahkan diri even tahu anda xsalah supaya selalu fikir mungkin kita ditemukan ngn 'makhluk perosak' sedemikian ats sbb nk ditemukan dgn manusia spesies hampir pupus yg baik n mnjaga kita sepenuh hati...

i found my spesies hampir pupus aredy! yeayy



bkn nk mendabik dada atau menambah perisa dlm cerita but yes, i found 1 and he is my husband, xpernah tinggi suara,xpernah masam muka LAMA2(hehe sdgkan lidah lagi tergigit),ringan tulang dlm apa kerja pun,cepat meminta n menerima maaf.sukar melenting xbersebab, xpernah meminta-minta.. cool aja kerja nya, huhu

kdg2 rasa mcm xdeserve plak dia tp bila kenang smula apa yg pernah dialami n kesakitan yg pernah dihadapi maka i rasa i layak bersama dia sbb ujian yg dtg sblum ni kat i dah ditempuhi dgn smpurna... amin..

memang kisah kami belum panjang n masih berbunga2 tp syukur utk permulaan yg indah n ditambah dgn kehadiran bakal junior dlm perut yg bakal mngisi ruang2 kosong kebhagiaan kami sy sgt syukur...

xpernah terlintas dlm hati utk menerima semua kegembiraan ni dlm masa yg singkat selepas kekecewaan lampau.. tp Allah maha adill dia berikan apa yg selayaknya utk umatnya...

jd kpd yg kecewa dgn cinta jgn putus asa terus mnjadi baik n jgn berdendam n balas kpd org lain hnya sbb anda teraniaya... mungkin suatu hari akn ada yg baik utk anda di luar sana...

yang penting kita bahagia.. biar apa org luar kata.. kita senyum aja... salam

TERIMA KASIH SUAMI UTK PERMULAAN BAHTERA YANG SANGAT BAHAGIA...

buah tangan rakan facebook...

salam.. ouhh rasa lama sgt xjengah blog ni smpai kan dah hmpir terlupa password..

heehee kalo si suami x terfikir nk buat blog maka i pun xterasa nk online tambah2 internet br sgt bole digunakan.. slama ni guna hp ajee.. :(

diharap smua rakan2 blog sihat eh.. musim knduri ni makan byk2 sikit.. hehe
ok berbalik kpd tajuk dia ats.. i would like to say thnks to few of my followers kat blog also kwn2 d fb yg mmg xprnah jmpa but byk bg support..
haishh hari i ade dapat 1 kjutan from this girl.. dia jadikan mypic as dia punya final project n da rsult is...

tarraaaaa.... seni kan?.

  credit to azura azizan... hehe.. sgtlah terharu akak ni ha..

and last 2weeks i dapat another kejutan... adik cantik ni dah tlg buat header br mngantikan header blog i yg da lusuh tu.. hihiii thnks adik sharifah samirah utk kerja tgn yg sgt creative....

sorry lmbt i nk update yer dear...ok ini lahh hasil kreatif adik kita..

sbenarnya kita mmg xsaling mngenali malah jauh sekali i terminta utk diberi semua ni but ats keprihatan masyarakat kita i rs mmg sgt berbangga cause msh rmai yg sudi memberi sesuatu like this.. ini adlah hadiah terhebat.. i cant say much but ALLAH jer balas jasa kalian k..

utk semua yg mmbaca n mngikuti cerita i dr awal lag thnks.. byk yg try add my fb n inbox ckp from blog n i still x approve.. ok.. yg mcm tu i akn try approve.. so kpd yg dah add tp blum approve sudi2lah inbox utk berikan kepastian kita bolehh mnjadi kawan yg baik.. eheeemm.. heheh bkn apa.. ada limit sikit ja lagi i nya friend list... so kna pilih yg bnar2 nk berkawan bkn berlawan...

ok salam from me n nantikan next entri n mayb dlm masa terdekat akn dilaksanakan janji2 manisku.. thnks krn still sudi follow my blog....

Thursday, 17 November 2011

will always remember.....

That when someone brings more problems to ur life than happiness, it's time to show them the door where they can exit... Even tho the r our closest friends... 
A hater is just someone who wishes they could be you, so thank them for their admiration & move on... 
For me Making a million friends is not a miracle, the miracle is to make such a friend who can stand with you when millions are against you.... Thats what we call friends.... Even had to stay but they willing too..this is what friends for...

Wednesday, 12 October 2011

eleven hint for life.....


1. It hurts to love someone and not be loved in return.
But what is more painful is to love someone and never
find the courage to let that person know how you feel.


2. A sad thing in life is when you meet someone who
means a lot to you, only to find out in the end that it was
never meant to be and you just have to let go.


3. The best kind of friend is the kind you can sit on a
porch swing with, never say a word, and then walk away
feeling like it was the best conversation you've ever had.


4. It's true that we don't know what we've got until we lose
it, but it's also true that we don't know what we've been
missing until it arrives.


5. It takes only a minute to get a crush on someone, an
hour to like someone, and a day to love someone-but it
takes a lifetime to forget someone.


6. Don't go for looks, they can deceive. Don't go for wealth,
even that fades away. Go for someone who makes you
smile because it takes only a smile to make a dark day
seem bright.


7. Dream what you want to dream, go where you want to go,
be what you want to be. Because you have only one life and
one chance to do all the things you want to do.


8. Always put yourself in the other's shoes. If you feel that it
hurts you, it probably hurts the person too.


9. A careless word may kindle strife. A cruel word may wreck
a life. A timely word may level stress. But a loving word may
heal and bless.


10. The happiest of people don't necessarily have the best
of everything they just make the most of everything that comes
along their way.


11. Love begins with a smile, grows with a kiss, ends with
a tear. When you were born, you were crying and everyone
around you was smiling. Live your life so that when you die,
you're the one smiling and everyone around you is crying.

Thursday, 6 October 2011

AS WE GROW UP....

As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let us down, probably will. 

You'll have your heart broken and you'll break others' hearts.

You'll fight with your best friend or maybe even fall in love with them

and you'll cry because time is flying by. 

So take too many pictures, laugh too much, forgive freely, and love like you've never been hurt. Life comes with no guarantees, no time outs, no second chances. you just have to live life to the fullest, tell someone what they mean to you and tell someone off, speak out, dance in the pouring rain, hold someone's hand, comfort a friend, fall asleep watching the sun come up, stay up late, be a flirt, and smile until your face hurts. Don't be afraid to take chances or fall in love and most of all, live in the moment because every second you spend angry or upset is a second of happiness you can never get back.


Sunday, 2 October 2011

menunggu....

kadang2 terlupa sekejap yg kite ni bini org... hurmm bkn sbb apa sbb cepat sgt msa berlalu.. br smalam rasanya sisuami mngusik nk ngorat gituu hari ni.. dah ada depan mata, pejam celik pejam celik kan?



bila bersuami n berbadan dua.. mmg la tersangat mncabar..apa yg diberi kpd hdup dulu dah xsama mcm skarang.. now nk buat apa pikir laki.. pikir baby...
hilang taring msa muda.. hati jd lmbut bila tgk lembutnya suara suami bercakap.. haishh dulu selalu pikir... ada lagi ker lelaki mcm ni.. tp bila dah dpt syukur teramat... hmm ini anugerah plg bernilai...

pnat rsanya mnunggu si baby mmbesar... cepatlahhh anakku... hihik... another 2days 4 next checkup moga2 dapatlah tgk apa dlm perut dah 3times hampa xdapat tgk apa2...doc ckp "too early" ") nk buat cemna doc sy excited lbihhh


oklah.. just pnat mngemas so check google nama sendiri (perasan lah ada org nk potpet bout me kan but yes mmg ade).. n for those yg i dah ltakkn link kat mywallbout pnulisan uoll sgtlah dihargai... even i ni da jrg memblogkan dri kerana masalah ksihatan yg mcm jeles aje tuu so i xsngka msh ada yg menunggu my entri..apakah kupasan yg diidami anda semua ya... jeng..jeng..

Thursday, 22 September 2011

find a guy who.....



Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you' re just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky he is to have YOU... The one who turns to his friends and says, that's her... "

Wednesday, 21 September 2011

NASI KENDURI

its new..still hot!! grab it! nyummy....

NYUMM..NYUMM.. LAZAT BUNYINYA..
di tgh kepekatan malam disulami perasaan lapar maka dgn bngga nya mnulis mngenai makanan.. oh ya.. nasi knduri sinonim dgn nasi mnyak... huishh kalo kita prgi yg knduri kat belah2 kampung teringat lah ayam masak merah nya yg pelbagai... maka dgn bngga nya sy akn menambah ayam tersebut... bukan tmbah nasi tapi ayam...

sebenarnya sy bosan di sblah suami.. kelaparan smbil menemani beliau edit kad kahwin kami utk upacara mnyambut menantu.. lohh baru ku tahu rupanya mnyambut namanya knduri bg pihak lelaki... ibu mertua dah siapkan langsir yg cantik hasil kerja tgn sndri ya!! ishh xsabar nak naik pelamin lagi.. hekhek...

apa pun nasi knduri mmg mampu buat berat badan naik berkati-kati... ehh meh la selitkan sikit gmbar knduri kami hari tu.. di sebelah pihak prempuan.. tema akad n wedding berbeza.. here for wedding tema yg dipiliha dalah melayu traditional...


Monday, 12 September 2011

bila org kita bergaduh....

hmm amboi2 tajuk.. hat ni cam gosip2 liar gitu..
xda lah semalam dok tgh lpak ngn suami,fajehan n muadz di satu rstoran tb2 dari topik gaduh sana sini.. trus ada org pompuan gadoh depan kami..

ha lbih kurang cmni la cara depa gadoh..


xda la smpai cmni.. sbnarnya tgk baling3 gelas n tengking2 jer.. xtau sbb nya n knapa.. xnak amik tahu pun sbnarnya but da ada kat situ trdengar kna la amik tahu gak.. kot2 knal ka kwan ker... uishh tp im not part of the story..

just tringat seorang ibu ni.. yg mmg asyik la bercerita pasal si felinna... pelik mmg pelik.. krja lain myb dia dah xda dulu2 kalo dtunjuk msg dia bkn main mntak maaf.. tp bila tb2 dia still cerita bkn2 trfikir gak oleh akal n fikiran adakah dia ikhlas atau lakonan semata... mmg sukar sbnarnya kita nk tafsir hati budi org kan? tp bila knang apa yg diajar dulu.. bukankah memaafkan n meminta maaf brmksud melupakan n mnbus silap lampau.. kalo stakat maaf di mulut tp dibelakang still buat lagii... ingat lah maaf anda hnya utk yg sebelum minta maaf tp yg slepas tu dikira dosa buat anda n pahala bagi saya... huishh2.... free2 aja dpt itu pahala.. haaa xnak sy dpt pahala free stof talking behind my back!"


ohh balik cerita gadoh.. ni bkn kata pmpuan ngn pompuan.. yg laki ngn pompuan pun gado gak..

kalo gadoo gambar camni la... ha kan2?






tapi entri ni akn diceritakan next.. xmau janji bila... so keep on checking ya...
ehh sblum habis jom la kita saling sayang mnyayang.. :)





jomlah kita saling mngasihiii jgn nk gado2 xbaikk woooo.... jom2 nk berkasih syg sat.. out zassss

Sunday, 11 September 2011

dah kahwin jatuh saham?

wahh bila masa main saham? heheh btw just tb2 tringat ade few kawan2 yg ckp kalo khwin awal xhabis lagi nk enjoy... ishh apa kah mkna enjoy bg kalian..


ok enjoy bg saya adalah apabila kita melakukan sesuatu yg mmbahagiakan sebelum n selepas kejadian tersebut.. bukan sesuatu yg hnya bhagia smasa kejadian ttp balik rumah then pkir3 tndakan rasa nyesal.. means seronok masa kejadian n balik knang2 yg enjoy cara cemtu salah br nk nyesal.. tp lumrah lah.. nyesal 5 minit mnggu depan plan balik... 

hmm xda mrujuk kpd sesapa.. ini pndapat n prinsip hdup sy... bkn kata x hu ha hu ha( ok ini kata ganti utk enjoy) tp bila da capai 21 tahun rasanya masa utk pikir ke depan.. bila nk kerja.. bila nk kahwin.. bila nk berjaya.. bkn nya asyik main saham kt fb.. tarik rmai org like status tanpa henti then buat ayat comel2 bg laki suka.. 

its good sumtim lady but bila kita dah cecah satu tahap nnti kita akn paham napa la sy ckp cmni... mudah jer nk pikat lelaki.. bak lagu nayid.. wanita hiasan dunia... 

so mehh kita hiasi diri n peribadii melalui pndekatan berbeza... xmau dah.. kelip2 mata bulat snyum2 mulut myspace and status tomey2..aloloooo tp kita tiru mcm org brjaya.. 

sy xnafikann.. sy suka cr hanis zalikha.. she smart n relax... xde nk tarik2 perhatian tp dia dikagumi.. ishh lmbt lagilah sy nk capai tahap tuh.. kna berguru ngn cik hanis kot.. :p

okehla.. bagi saya saham lepas kahwin lagi byk.. saham itu saham sbnar..saham pintu rezeki yg halal n diredhai malah diberkati..

bila madah2 macam ni.. trus rasa mnyesal knapa dulu xkahwin lbih awal lagi.... 

lupa atau hilang ingatan.???..

nahhh.. busuk punya budak.. dok diam2 bole lupa ada smbungan entri.. hekhek.. okeh berbalik lah kita kpd masa lampau 3 hari lpas.. smada masih masih bkerja atau stop.. ohh TIDAKKKKK mustahil utk sy xkerja... sy mmg xbole dok sesaja.. habis semua lah si suami nya brg diganggu... btw.. indah kan bila dgr ayat do sesaja ganggu brg org.. hahahaha... btw.. bila da berumahtangga maka plan utk kerjaya byk yg brubah utk kharmonian bersama... napalah yer ssah sgt nk aplikasikan dri dalam keadaan yg berbeza-beza mngikut masa n status kita? 1)sbb kita mmg xmau change  2)sbb kita malas nk chnge.. ha tu ja sbb nya... dats y kita xnk chnge... haishhh dok melaut dah ni.... bkn kelaut yer.. melaut merupakan kata ganti utk kelaut.. ok? (sbnarnya typo nk tulis melalut tp xlarat nk backspace so cover balik ngn melaut) okeh.. entri hari mcm nk jadi byk.. balas dndam sat..... geram lama x luah isi hati... selamat mmbaca kalian...

Wednesday, 7 September 2011

hijrah dgn niat....

kadang2.. sbg manusia xmustahil utk kita alpa akn segala keindahan dunia... 
cuma diri sndri patut tahu mcmna mahu membatasi setiap tingkahlaku....



wah ayat di atas sgtlah seakan sy mahu berpuisi mlm ni.. ehh hallo bloggers? salam syawal n maaf dipinta utk sebarang terkasar bahasa atau apa2 yg terasa lah... hmm malam ni agk kurang mnyibukkan diri jd sy memilih utk berbloggie..

being honest still dunno nk tulis apa.. tiba2 je rasa seperti kuasa penceritaan dalam diri ku ini semakin kurang ganasnya (sambil mnghela nafas kurang syok) jadi saya di sini memakai baju biru bersama comforter purple_ps: ok obvious nk bg pjg entry smpai kaler baju nk kna cerita...

ehh ok xnak ngarut back to tajuk.. hmm td msa tgh relax ptg sblum maghrib tiba2 terkeluar lah 1 ayat yg bisa mmbuatkan jantungku luruh.. bunyi ayat tu lebih kurang gini lah.

'jika seorang manusia berniat utk hijrah dan mninggalkan kemewahan dunia atau berhijrah dgn niat utk kebahagiaan keluarga maka hijrah nya diiringi ahl"syurga ' (hat ni bkn ayat sbnar,dok ingat2 lupa tp lbih kurang la)

lpas je terbaca tu trus hati yg sejak dua menjak ni mmg dlm dilema jadi kuat utk buat keputusan dalam hdup..
hmm, eh yg mna request cerita kahwin nnti da ada gmbar br kita tulis here ok?

ok back to hijrah n insert sikit apa persaan slpas mnjadi isteri.. setiap kali pndang wajah suami secara tb2 rsa sebak ada dlm diri.. hmm setiap kali cium tgn suami selepas jemaah mmg sayu.. bkn sbb suami suka buat muka kesian tp ntah terpikir how hard he put an effort for our marriage n how cool he is cause never "mengeluh" with every single probs we face.. 

for those yg da lama ikuti my story n career.. mayb u all tahu im workhaholic n its my passion.. dlu i rasa mcm xda yg mmpu patah kan my prinsip utk stop doing all yg i buat now.. but now.. hmmm suami ku keutamaan.....tapi..

bsok will be continue this story... apa my next plan.. tlg remind me again if i trlupa update ya... salam peace..




Tuesday, 23 August 2011

TAK PERCAYA!

ohh sejak 2 menjak ni sy asyik sibukkan diri sj...
xtahu lah apa yg saya buat tapi saya sibuk sangat..

hurmm untuk yg dah tahu saya tetap nk beritahu lagi sekali.. ohmai..ohmai.. im gettin married soon... ohhh... !
(perasaan yg paling teruja pernah saya rasa)

yes tolonglah PERCAYA even hakikatnya i also ssah NAK PERCAYA since i slalu disalah tafsir sebagai anti lelaki n feminist.. ermmm itu sgt xadil!!PERCAYALAH im normal ok.. ishh.ishh..
so disebabkan byk masa yg diambil oleh myself utk mmPERCAYAi semua nih maka i agak sibuk lately utk menPERCAYA  diri sendiri...
mana nak siapkan hantaran.. mana nk kerja..bunga telur,bunga coklat,cake,baju,.ohhh kena pula skrang ni nk merdeka n raya!
ehh merdeka tahun nih lupa beli bendera < tambahan cerita

ps: kenapa tajuk xde kena mengena ya? sbb I sendiri xtahu nk letak tajuk ape dan selepas melihat banyaknya perkataan PERCAYA maka I dgn yakin nya put tajuk di atas..(SO NOW DAH KENA MENGENA AITE?) :D

jadi saya dgn ini mewarwarkan yg sy sgt lah busy.. tapi blog ni sy xnak biar sepi...
hmm si bakal suami dah cakap lpas kahwin bole lah jadi penulis blog spenuh masa....
ohh ape?? am i going to stop my career?? errmmmm....

nantikan next entri yer...gtg.. mahu keluar cari barang sikit... love n regards fellas! 





Thursday, 18 August 2011

P E N A W A R

EVEN ITS HARD........... BUT WE STILL MANAGE TO FACE THIS.. THANKS FIANCEE UTK KATA-KATA INDAH INI DI WALL SAYA PAGI TD :
'jika dulu di zaman jahil ku, ku belah hatiku menjadi beribu, lalu ku tabur kepada semua yang mahu,tp kini ku bekukan menjadi satu, seketul cinta yang luhur hanya pada mu, duhai kekasih hati ku' :)

woahh berpujangga di pagi hari.sayang awk nadea.selamat malam."
 
 
"


Wednesday, 17 August 2011

i think that way


Sy sgt rindu mahu menulis... Oh miss my Classic blacky blog..hmmm wahh since I dgn confidennya yakin mahu ke next stage of mylife I admit that my time with lappy xspt dahulu kala... Ohhh.... But I'm never regret anything that has happened in my life. It cannot be changed, undone, or forgotten so ill take it as a lesson, learned and move on...and now I'm moving on slowly into next stage.. Ohhh its hard yah?

I think,all of us shud b thankful to our past because ha,for me,YES! my past is my past, it made me who I am, I have no regrets, wouldn't change a thing. I just don't live there anymore..so I have to work on myfuture lah! So for any of you yg sdg fight with any probs!! Awakkk jgn toleh blakang... Jalan terus aje.,, trust me it help a lot!

Btw dear friend,I laugh, I love, I hope, I try, I hurt, I need, I fear, I cry. And I know you do too, So we're really not that different, me and aite?so strive for btter and build up a good institution rather than push down others 4 our own good..being nice to everybody including ur enemy,Being nice to someone u dislike doesn't mean u're fake. It means u're mature enough to tolerate ur dislike towards them thru ur kindness..

Keep in mind,Sometimes Allah pushes us to our limits. It's because Allah has greater faith in us than we have in ourselves,Allah knows better..so don't regret stay thankful... ITHINKTHATWAY......:

Sunday, 31 July 2011

Lama x jd samad said! many words..


Will start with my point of view yah... "Successful people are always looking for opportunities to help others. 

Unsuccessful people are always asking, "What's in it for me?" So.. I am thinkin of sumtin which might hurt me but will shine others... :) unfair??? What? Again? Hallo2? Hehehhehe btw I rasa kite kna cenggitu kekadang... Cause, kalo kite asik 'jual ikan' aka selfish sape kah mahu menunda(ok not really sure btul ker my word) keranda kita masa da dipnggil Ilahi.. 

Biar dicemuh ketika masih hidup jgn di biar ketika mahu mnghadap Ilahi..ape pun yg trjadi, I'm so proud of myself by having lots of loyal sis n bro(esp: from my agency) yg xprnah hlg walau ape jd kat I.. Mngkin ke depan kita xnmpk tp I will promise yg I will neva take all dis as my comfortable zone and akn sntiasa mmperbaiki dri... 

Yes2.... I am who I am... N I'm changing for better.. InsyaAllah... Let's help each other... Last but not least'(wahh dah cam karangan tme skola dulu kan??) Hahahaha ok2 gtg.. Sje nk semak page with all semak words here since lama x nulih nk tgk gak still typo2 or not.. Hahahhaha.. Eh2! But jap2... Jgn lari topik!!! 

INGAT "Conduct yourself in this world, as if you are here to stay forever; prepare for eternity as if you have to die tomorrow." Bak kata pepatah org dulo2!!! A tree with lots of fruit is always bent low. Stay humble... Kira lagi berisi lg menunduk..( Bukan badan berisi na, means kalo kita rasa diri hebat,jgnlah nk show off..) Ingat lah nk Offline tu bila2 masa aje.. 

Sy x menuju kpd sesiapa notes ini! Ni dok tgh ceramah diri sendiri ni ha!!! Cakap smbil tgk cermin!! Hehehhehe btw if u think dis will inspire u.. Great thenn.. Lots of love... Thnks 4 reading.. :D

Sunday, 26 June 2011

6 good doctors..

Pink blanket, blue shirt n kain batik with purple spec here using my bb nk gak mnulis to express my feeling after bosan terlantar wthout doin anything...
When sakit I'm realize there's 6 best doctors in da world...
Guess what? Actly few special words can make a big difference in someone's day "The best six doctors is anywhere guys:
And no one can deny it..let me list down who it is..
1) Are tender,love n care
2) water, rest, and air
3) Exercise
4) Faith towards Allah
5) Doa n pray
6) Confident n passion!! .
These six will gladly you attend
If only you are willing to believe in urself..its mind works but u urself have to play da games... :)
Your mind they'll ease
Your will they'll mend
And for those r not feeling well now,I wish "May each day bring you renewed strength and brighter times.

Sunday, 19 June 2011

Am I strong enough to fight?

sometimes.. I wonder how strong Allah thinks i am
for putting me through all this......


ya i admit that life is a fact that dreams do come true BUT only if you believe n stay strong.....

sumtims I also feel down....
hate that mood where i just feel upset for no reason....

Don't you hate it when someone asks you if your okay when clearly ur not ? 
well said...Nothing is easy in life aite?
Even lying and stealing isn't that easy kan?..
yah sometimes I didn't show emotions n tryin to hide it,
don't know why!! Myb didn't wanna feel the pain inside n stay positive even tpksa menipu,I guess lah.. (sgtlah Pretending) ...

 dear heart!! yes u r tryin harder to b urself n to be the person everyone loves, but if some hated you anyway, it's ok no regret pls.., BUT rmmber no one live without a single hater ok...let them b let Allah judge... Amin.


notes to myself: Today : 
hey felinna nadea!! Be happy!
Tomorrow : Be Happy!
Everyday : Be Happy!

Thursday, 16 June 2011

hijrah yg mmberi pngajaran....

kdg2 xperlu melenting apabila dikritik n dtimpa ujian.. tp positifkan minda n terima..mngkin kita ada mmbuat kesalahan n sgeralah mngubahnya.... :) <3

salam all.. mungkin ini entri yg agak lmbt slpas sblumnya...maaf sy kurang sihat n mncuba membusykan dri utk melupakan byk yg terbeban... sy mmpelajari sesuatu d saat2 genting ditimpa sakit.. ditimpa masalah,tohmahan,kritikan n ujian,ketabahan mngajar n mencabar saya yg kesalahan bukan dr alam smesta tp mngkin dri sy sndri... maka ubah apa yg xkna.. mngkin akan ada byk lagi pertikaian atau kritikan slpas entri ini.. .. sy sedia mndengar... coret apa yg anda mhu.. sebaik mngkin sy akn ubah perlahan-lahan melalui niat yg benar bukan paksaan...

sukar mnjadi felinna nadea ini sbnaranya.. sy sedar xperlu sy masuk ke dunia ni jika xmmpu mnerima teguran.. hnya hati mngetahui apa tersirat hya dri mngambarkan yg tersurat... jadiii.. biarr apa kata di luar sana... janji sy pada yg ESA bukan manusia..


Doa anda byk mmbantu.. sgt terharu.. sgt terharu.. thnks all....
maaf kpd yg tersa atau pernah terluka... amin

Wednesday, 8 June 2011

to my hubby.....i miss u....



first of all..b, syg mntak maaf xtdo lagi time2 ni.. im really miss u n terjaga so i think i nak u tahu..even tadi i xbyk talk due to penat n xlarat.. i appreciated all da moment u with me when u jaga n support i setiap hari.. walau byk fitnah melanda i.. i xpernah dapat sumone macam u syang..  i bole nmpk thru ur eyes dat u r really loving me b......this quotes n few definition is special 4 u.. i try to make it as sweet as u b...

when im fall inlove with u.. 
When i fall in love, it is a temporary madness. 
It erupts like an earthquake, and then it subsides. 
i have to work out whether my roots are
become so entwined together that it is inconceivable 
that i should ever part.
Because this is what love is....
hubby..bear in mind that..
Love is not breathlessness, it is not excitement,
it is not the desire to mate every second of the day
“Love never claims, it ever gives.
Love ever suffers, 
never resents never revenges itself.”
“Love is patient, love is kind.
It does not envy, it does not boast,
it is not proud. It is not rude,
it is not self-seeking, it is not easily angered,
it keeps no record of wrongs. 
Love does not delight in evil but rejoices with the truth.
It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres.”



before this i am a lady who never trust dat love can give me this much happiness but u aredy prove it to me dat miracle is always around...n beuties is on my way hubby...
ur my strength.. biar semua org tahu betapa i hargai setiap pngorbanan u...
xda niat mnunjuk cuma i luahkan apa yg terpendam ...tolonglah jgn salah paham.. sigh.. da takut plak nk mnulis. ni ha. hehhehehe :) positif..positif bru hati tenang....

My heart to you is sacred.. thanks 4 always b there 4 me hubby..moga doa kita akan diperkenankan ALLAH.. AMIN....

kepada kawan2 diluar sana doakanlah jdoh kami berpanjangan..sy takut sbnarnya bercakap lebih2 perihal cinta.. tp biarlah.. sy ada jiwa n persaan n sy nk dia tahu sy ikhlas bersamanya walau selama bersama dia xpernah sakiti saya...setitik zarah pun dia xpernah marah atau curiga dgn sy..tp sy nk gak tulis bg dia tau ygsy n say thnks to my handsome hubby ni :)... sy benar2 rasa dia yg terbaik.. moga xtersalah pilihan kali ni...amin.....

janji saya pada awak encik rafie ramli.. saya akn tetap sayangkan awak n hnya akan setia pada awak!! 
beribu org baca ni b...kalo i xpatuhi.. smua marah i.. hheheh but i kan pencinta setia.. muahs! n im really mean it.. i da dapat y terbaik.. i xperlu mncari lagi.. syukur ya allah alhamdulillah...

im da luckiest women in da world!!!!!






Wednesday, 25 May 2011

haters is our biggest admirers..

yah since 2 3 hari lepas ader jer org yg attack n busuk kn nama i merata-rata.. eheeem2.. i xlsg rasa tergugat, if u think berada kat tempat ini easy n happy..dgn rela hatinya bg u satu peluang merasai kehidupan i..
ya mudah mnjadi model terkenal yg bijak posing n catwalk di sana sini, tp yg mnjaga beratus model mudah ker?
otak yg bijak akn paham apa mkna cikgu n apa mkna pelajar.. yups i love modelling but i xsuka pentas peragaan.. semua yg work kat tmpat i tahu i takut pntas.. owhh sbb tula i gugup bila kna naik pntas secara tb2 atas permintaan vip, but ats dasar profesional.. i buat selamber jer, hikhik... from previous entri truk i dihentam oleh seorang 'peminat setia' i.. heheheh thnks la yer...
i nk clearkan fikiran semua.. i mngajar all da budak skolah bukan menari terhenjut kat stage but kaji dulu itu kami pnya party, i nak dorang enjoy stage... bukan event antarabngsa... btw.. search la kt youtube.. tyra bank also menari terhenjut utk dapat confident masa dia masih kurus dulu..opss!! nw she xkurus tp montel ahhahha...

bermain kata mmg mudah bg sapa2 pun.. haishh kesian i tgk sstgh mnusia yg mngalami tekanan perasaan berlebihan bila melihat usaha i n also bnda pelik2 yg i buat.. hey awk sedar x secara xlsg awk buat sy kagum dgn hasil usaha sy krn mmpu menarik perhatian manusia yg perfect; macam awk.. tahniah sy ucapkn kpd dr sendiri, hehehheheh
sekali lg diingatkan ! sy bukan model yer... sy hari2 stay dalam office mnguruskan all da event yg company dapat.. so mngkin kaki tu agak kaku la kan.. tapi im not kind of person yg akn ngaku kalah walau apa pun jadi, atleast i berani myb sbb tu ramai org support i kot... n i rasa kalo org lain kt tmpat i silap2 pngsan jer tb2 kna naik stage, hehehheh btw.. dalam seratus hnya ade 1 org yg cakap my team xbagus.. jadi xperla.. u taip la comment pjg cam treller pon.. xtergugat mak ni ha nyah... :)


PS/ SAYA CABAR AWAK KE PENTAS PERAGAAN BERSAMA SAYA.. DAT TIME KITA NILAI MANA KENA LETRIK MNA YG KENA BASUH...

..

Sunday, 22 May 2011

sedar x sedar...

cepat masa berlalu sebenarnya.. semalam sy rasa sy masih d kl mncari topeng utk prom night tp hari ni da 2 hari berlangsung majlis tu..
terlupa pada jam waktu n tarikh kdg2 mmbuat sy terpaksa mngakui yg sy mmg gila kerja.. sighh.. buka inbox ade org tya bila nk update blog.. yah pelikk bru tringat yg dekat smggu lbih xupdate, ya mmg busy sgt... haishh bila ada masa nk tdo sj
ok2 request utk preview malam prom terpksa di simpan buat seketika... :) gambar msih blum diupload d fb maka d sini xbole upload..

ok..ok... balik kpd cerita..
sebenarnya hdup ni mmg sngkat.. kita mlangkah kdg2 kita xsedar... jika kita menoleh ke belakang bermkna kita mkin mnghampiri masa silam bkn masa depan.. 

Alhamdulillah slps masa sialm mngajar sy keperitan sy terus melangkah...sedikit demi sedikit sinar sy nmpk kt depan walau xsecerah langit siang namun sy masih mmpu tersenyum dgn haraapn apa yg pernah musnah d zaman kanak2 mahu remaja akn dikembalikan smula sekarang... 

xperla mngkin sy berbeza... kekuatan juga perlu lbih.. krn dulu sy mgkin da terlalu dimanja.. ya.. sedar xsedar sy telah dewasa... dan mnjadi lbih amtang dari zaman muda...syukur bukan kerana dunia ttp syukur krn jiwa sy bahagia slepas lama mnderita yg hnya sy saja tahu menafsirnya...

ingat! hdup ini roda.. jalan n biarkan segala masalah berputar.. renung n telan sakit yg ada krn kita adalah mnusia xkan kemana tnpa sakit d jiwa..
 
kuat bkn dr fizikal.. tapi minda.. 
kental bkn d mulut tp hati...
keredhaan bkn d mata tp hati... 

sy menilai khdupan dr sudut manusia biasa juga maka sy terima sgla kekurangan sy di dunia... sy sedar mereka yg nmpak smpurna itu juga sbnarnya tidak smpurna krn itu kan mmg lumrah manusia? TIAADA YG SEMPURNA..maka sy perlahan meniti lagi hari2 bersulam bahagia derita dgn harapan sedar xsedar sy dah berjaya mencipta n mndapat apa yg diidam selama ini..


doa anda adalah kekuatan...kehidupan abadi mngkin di sana.. tp di sini.. cari lah khdupan sejati yg mmpu mnjadi titi utk mnyeberangi jerit perih hidup.. amin

Saturday, 14 May 2011

cerita kita...

     Mggu ini mmg sdg hangat ttg cerita cinta sy.. opss! im not going to talk pjg lebar bout this.. cukup sedikit explanation bout 'him' yg berjaya menawan my heart...
yah.. its hard to belive tat im totally talk bout love right now cause usually u guys cuma nmpk i talk bout kerja2... owhh...
jujur sy agak kurang pndai mmbuka cerita peribadi..memandangkan ada yg inbox selidik n try  their best to knal 'my man' i open few story bout him melalui pndangan mata i sndri yg mmbuat i tertarik hati..

we both knal last year but sgt la jrg bercakap.. facebook friend.. yups ahhaha he said i berlagak.. huwaaa kalo i tahu nk jadi cenggini nw dulu2 i sure layn die owh!
i love him becoz i cn feel da different inside his heart.. i know its hrd to explain n there's no reason to fall inlove but, few part of me see him as my best buddy.. n few part of me see him as my partner..for me love is a missing puzzle piece waiting to be found and when you do find it you can finally figure out the picture life has to show you and when i get to know him its totally complete da puzzle dat i need b4..
still in da early stage.. so i would like to thnks to all my supporters for your lovely wish n also concern notes! i love u guys laaaaaaaa
 to my kanda,thnks 4 givin me an oppurtunity to b part of ur life.. its extremely unbelievable.u are everything I never Knew I was looking for.....If I could give you one thing in life, I would give you the ability to see yourself through my eyes, only then will you realize how special you are to me.
owhhh his biodata as request ahaahhahahaha... rahsia,simple we both same age n same field dalam kerjaya.. hopefully he will understand la if im tooo busy kdg2... cause he also busy kdg2...

 jap2 nk try2 reka sajak cinta jap! :

Love cannot be defined in words it can only be felt
but i want u to know that:
My love for you is a journey, 
starting at forever, ending at never.
If i could reach up and hold a star for every time you made me smile, 
the entire evening sky would be in the palm of my hand.
Someone told me that life isnt perfect then i thought about you and realized yeah life is far from perfect but having you makes it a lot damn closer

i love u becoz i know u love me to
i love u becoz i knw deep inside u,u hv me too
i love u becoz i know dat u complete my life
i love u becoz i trust my heart to trust u..


ahhahah agk tunggang langgang but jujur ok, dah2 i da malu nih.. anyway.. saya juga ade hati n perasaan sbnarnya .. jadi silalah jgn salah sngka lagi yer... ahhahahah aper?? gmbar him?
owhhhh no no no... nnti org terpikat habis la saya...ahhahah ok kita amik gmbar misteri him yer... yg ala2 nmpak xnmpak gitu ok?
love n thnks again all friends! doa n doa.... im happy n happy

                                           
                                          gambar si dia bersama budak2 ini benar2
                                       menambat hati ku... huwaaaaa... gediks...





hahahahh sekian.. maaf xbole over expose.. slow2... :)

Monday, 9 May 2011

im doing nothing....



feeling nothing?

Nothing is everything.
when you say your doing nothing you are always doing something.
If you are standing in your bedroom talking on your phone
and somebody asks you what you are doing, and you say nothing.
You are lying, your always doing something,
for instance, standing, breathing, living, talking, seeing, hearing, stepping, being yourself.

hehee so stop saying dat u r doing nothing...

Take The Good With The Bad
Smile With The Sad
Love What You Got & Remember What You Had,
Always Forgive But Never Forget,
Learn From Your Mistakes But Never Regret,
People Change & Things Go Wrong…
But Just Remember, That Life Goes On

This moment
This time
chnge ur statement by doing nothing with doing sumthing while havin"______ feelings.... ahhahahahhah ops.. love alll

Sunday, 8 May 2011

jerawat? oh no!!!


tolongg.. tolong.. tolong... saya xsggup.. 
pernah dulu ada sebiji jerawat d muka.. saya punya la kelam kabut sampai xnak keluar jumpa sesapa... ahhahaha teruk kan.. masa tu berkurung macam masalah dunia.. hahaha
yes mngkin bg lelaki xda masalah sgt la jerawat ni... tp kami wanita.. yahh kita wanita kna jaga kulit muka. 
setahu saya kulit wajah ni berbeza-beza..ada yg sensitip,berminyak n normal.. errmm kulit sy jenis kurang normal agaknya.. ahhahah lagi dijaga lagi bermasalah.. trust me malam2 sy masih tidur dgn makeup yg dipakai siang hari.. hehehehhe itulah musk muka terbaik sy! bgun pagi.. bila eyeliner penuh muka ha time tu br tahu lawa ke tidak hahahah
but when naik jer jerawat sy tahu yg sy dalam keadaan tertekan ataupun kurang tidur atau kurang mnum air masak..
jadi moral of da story here is.. back to basic!! 
so bila da tahu punca tertekan,kurang tidur atau kurang mnum air masak pnyebab naik jerawat maka kita jgn la biarkan diri mngalami semua  masalah itu ya.positifkan minda n sentiasa lah ceria!

hehee but simple tips from me.

 Sering-seringlah makan sayur dan buah.
sayur2an mengandung banyak vitamin yang menyehatkan kulit kita. Perbanyaklah makan sayur atau buah, terutama yang mengandung vitamin E. Dengan kulit yang sehat, maka jerawat akan sukar untuk tumbuh dan berkembang.

tips mudah sebelum tidur jika muka dihinggapi jerawat!
maaf saye xguna produk sk 2 atau yg mahal2 tu.. kulit saya made in malaysia.. murah ajer so gunakanlah


Campuran air limau nipis dengan satu sudu minyak masak . Sebelum tidur , sapukan campuran tadi ke seluruh muka anda.anda  akn merasa pedih sedikit tp tu normal krn jerawat bertindak balas ke atas bnda tuh. wahhh cam doctor saya tulis..
hehe atau paling mudah
Sapukan sedikit larutan tepung kanji bercampur air di sekeliling jerawat yang timbul. InsyaAllah ia akan membantutkan pertumbuhan jerawat tanpa sebarang parut.....

maka tamatlah tips jerawat hari ini.. hehehehheh maaf jika kurang bagus utk anda,, macam diberitahu kulit kita berbeza maka tolonglah cari jenis kulit dahulu ya sblum mncuba apa2.. tp kalo yg smulajadi sy aykin ia selamat utk semua...

Saturday, 7 May 2011

I'm pinky!

Pink is  the color of peace.

People who love the color pink usually are either in a blissful state or looking for one. 

They want to draw the little smiley faces on everything. The perpetual smile on pink personality faces can grow thin when you are not in the same blissful state they are.

Truly loving everyone, they try to see the best in others. If they don't find something good in a person, there has to be a very good explanation in the pink personalities mind as to why not.

 Those who have this personality quietly study the best way to approach problems and then act on their thoughts. Because they tend to research ideas this way, they may be seen as slow but they are anything but slow.

Pinks are youthful looking and usually have translucent skin.  They see the world through rose colored glasses.  The truth of the matter is that it might be nice if we could all put those glasses on now and then.

They are shy, very intelligent, hard working people who wish they were more a part of the mainstream but are frightened of moving too quickly.

Pink personalities watch what they do or say because they are afraid that others may see them in a harsh light. They try to make everyone happy.

Others notice their wonderful senses of humor, though the pink personality may not laugh aloud. Some may even say they have a dry sense of humor.

for those yg mngenali me as a pinky.. im really agree with all notes above...yups... sumtims... ade sbb yg pinky lakukan, walaupun kdg2 tpaksa mnyakitkan diri org lain... but trust them.. ade reason behind....

Friday, 6 May 2011

TIPS BERGUNA.....(POSITIFKAN MINDA)

TIPS UTK SENTIASA POSITIF IALAH
by:badrulsani 

untung jika berfikiran positif!
yer kdg kita kurang perasan bahawa pemikiran negatif sering membutakan mata kita daripada peluang yg tersmbunyi d sbalik masalah. trust me... perniagaan-perniagaan terhebat di dunia juga sebenarnya lahir daripada masalah besar yang dihadapi oleh semua manusia.



example,  kereta  direka kerana masalah untuk bergerak ke sesuatu tempat.. hnya kerana nk bergerak(ini masalah) maka kereta dicipta(ini pnyelesaian) lihat sekarang > perniagaan ini menjadi gergasi hasil daripada ahli-ahli perniagaannya yang berfikiran positif terhadap masalah yang dihadapi. Mereka sedar masalah itu cuma topeng yang menyembunyikan wajah yang sebenar iaitu peluang!

ok moral of da story here is..., hari ini jom kita fokus utk mnjadi lbih positif!! kita lihat semua bnda d sekeliling positif sahaja. Boleh?trust me! ini akan mmbantu anda ceria berbanding hari-hari yang lain.


” kunci untuk mendapatkan apa yang anda inginkan terletak pada cara berfikir posotif terhadap diri sendiri”

Monday, 11 April 2011

power of F

SUDDENLY I REALIZE YG I DA KURANG MASA WITH THEM YG I LOVE...
faderra.. fajehan..fayyard.. permata..berlian..
ia de meeting jpg but afta diterjah si faderra at my fb.. i jadi sgt rindu n terus belek all old pic.. and god i miss her.. i need our siblings vacation so much...
time is killing me lor... i kna rush.. few picture 4 alll... :)
kakak sayang adik2 kakak... n i  adore each of u so much sista!

few gambar me n sista go for vacation... taken last 2 yrs kot if not mistaken






my pray always 4 all of u.. my dreamm always for u.. my fantasy always with u.. sayang2 ku......





kakak will try my best ok! nak spend masa macam ni balik... owhh trust me.. im really need all dat.....

Sunday, 10 April 2011

Notes to Felinna nadea ed fattah

Notes to myself
Theres so many memories in such a short lifetime....felinna,rmmeber you get one life and its not about how long or short it is. It's what you do with it.Some of the best lessons are learned from past mistakes.
Yups da error of da past is the wisdom of the future..Everything happens for a reason, so although life doesn't always turn out the way we want it to, it always turns out the way its supposed to..
Missing ur memory is normal.... Yah Youth is when we are always hunting greener pastures so learn to appreciate what you have, before time makes you appreciate what you had!


Hey felinna  keep your head up; you are so much better than you believe.Accept what comes to you totally and completely so that you can appreciate it, learn from it felinna nadea... u can do it.. insyaAllah.. stay positive n smile...