felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Wednesday, 7 December 2011

ya saya dari keluarga yg xsempurna..tapi..

salam semua... ok sblum memulakan cerita mari sy kenalkan adik2 sy bersama bonda tercinta

adik kedua, Faderra yang baru saja bergelar isteri. Love u so much dear...

si cantik manis adik ke tiga, Fajehan... 

si manja kecik ni adik last bernama fayard nidal.. kacakk ok dia nih.. (wahh gituu)



hehehe sbnarnya.. nk upload gmbar daddy cool tp krn terlalu cool dia sgtlah jrg mngambil gmbar..so ini antara gmbar family terlatest yg sy ada(actly hubby simpan) hehee masa perkahwinan kami.. look abah n mama mmg sporting.. kami msh spt keluarga yg sempurna....

hihii.. sebenarnya mum n dad dah lama berpisah... masa mula2 dulu ssah gak nk terima knyataan bila xnmpk abah kat rumah mcm selalu dah.. hari2 bila kenang masa abah ada mesti nangis...

tp bila2 lama2 abah n mama selalu bg faham... i pun sedar yg kita xmmpu tolak apa yg ditakdirkan dlm hidup... i nmpk airmata kat mata mama bila kami byk bertanya.. nasib baik 2 org adik tu msih kecik.. yg number 2 di asrama so i ja la yg kn slalu paham...
dulu pagi2 abah xsuka masuk toilet dlm bilik dia.. berebut dgn mama.. so dia akn pakai toilet dkt ngn myroom.. akn bau lah asap rokok dia n i akn jerit " huwarghh abah busukk!!" heehh itu moment yg plg sedih bila abah dh xduduk 1 rumah..
kemudian setiap kali mybirthday abah akn tnya "kakak nk buat apa kali ni? and akn ada lah wish list mcm2, tp abah akn tunaikan.. pernah 1kali i nk semua yg ke birthday i dijamu kfc.. 
tp msa tu abh outstation n mama xtahu drive.. umur i dlm 5tahun kot.. so geram sbb abah dah jnji nk beli kfc.. i masuk bilik n kunci dr dalam.. nangis n tarik tilam2.. last skali mydad trus balik n belikn kfc..kalo x i xnak keluar bilik.. (terukk kan anak manja ni?)
tp bila mama n abah berpisah.. no more party harijadi n hadiah besar utk i.. sighh..

tapi kami bertuah sbb apa pun jd mama n abah xpernah abaikan kami... jatuh bangun mereka anak2 bersama..

entry kisah cinta hari tu nmpknya byk viewer n ada positive comment from sumone so i rasa as sumone dr keluarga yg bercerai i nk ingatkan awak2 kat luar sn yg face da same thing supaya bersabar... mmg sedih bila org lain ada ibu n ayah... kita ada slh sorang n terpksa berganti masa nk bersama dorang but its good for us.. mematang n mmbuatkan kita sedar hdup xseindah yg diinginkan...

bila tiba 1 saat.. kita akn tahu knapa ibubapa kita trpksa amik kputusan yg kdg2 mereka xnak pun dlm hdup.. yerla da berapa tahun berkongsi hdup.. anak dah berapa org.. tup tup berpisah.. jika kita sedih.. ingatlah bahawa mereka pasti lebih sedih... sebab kdg2 kita xkn paham kalo x berada di situasi tu... org mungkin hanya menilai.. tp mereka xtahu apa bebanan yg dihadapi n dirsai oleh mereka2 yg terbabit...mereka juga xtahu apa yg sdg diperjuangkan oleh org kan.. jd jgn menilai.. sy xksh jika ada yg suka menilai kami family tp sy tahu yg terdekat lebih memahami....


so utk yg mmpunyai masalah keluarga chill lah.. anda bukan nya teraniaya tp anda terpilih sbb anda bertuah tmbah2 jika dorang khwin lagi kan anda da ada 2 ibu n bapa?? jd jgn salahkan ibu bapa malah.. supportlah kputusan yg mereka rs benar spt mereka sntiasa mnjaga n membelai kita hngga dewasa.. jgn ingat susah di masa sekarang tp ingatlah sukarnya mereka menempuhi semua hnya utk mnjadi ibu n bapa...

btw now i da mmbentuk my new family with him.. my husband.. rafie ramli.. semoga rumahtangga kami berkekaln ke anak cucu amin....


...

9 comments:

  1. adek doakan akak bahagia hingga akhir hayat akak!!love u!

    ReplyDelete
  2. u rite..setiap yg terjadi mesti da hikmahnya..

    ReplyDelete
  3. tg azreen: and all happened mematangkan kan?

    ReplyDelete
  4. hurm..sedih sis pnya story..tp x smstinya keluarga yg x bpisah bahagia jgak..apa2 pun ujian yg Tuhan berikan ni utk mematangkan dri kita, dan jga return all deed yg kita buat.. mayb ada hikmah dsbliknya...make sure kt dekatkan dri dgn Nya,dan tambahkan amalan..itu la kunci utk menguatkan dri,keluarga kt...love u sis...:)

    ReplyDelete
  5. ana: mmg sedih tp ni lah yg mmbuatkan i kuat smpai ke saat ni syg.. :) thnks mmbaca n mngikuti my blog ...

    ReplyDelete
  6. yeaaa!! bdiri u skag, adalah sorg felinna yg kuat..i read all yor stories sjak dr dulu lg zaman jatoh bgn u even im a silence reader n supporter..jatoh bgn u, smua tu tak mematahkan u tuk wake up n fight till now...im proud of u, felinna! :)

    ReplyDelete
  7. wahh thnks hunny..all yg i face is my journey to success i yakin n i akn try mybest for this :)

    ReplyDelete
  8. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :