felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Friday, 6 May 2011

TIPS BERGUNA.....(POSITIFKAN MINDA)

TIPS UTK SENTIASA POSITIF IALAH
by:badrulsani 

untung jika berfikiran positif!
yer kdg kita kurang perasan bahawa pemikiran negatif sering membutakan mata kita daripada peluang yg tersmbunyi d sbalik masalah. trust me... perniagaan-perniagaan terhebat di dunia juga sebenarnya lahir daripada masalah besar yang dihadapi oleh semua manusia.example,  kereta  direka kerana masalah untuk bergerak ke sesuatu tempat.. hnya kerana nk bergerak(ini masalah) maka kereta dicipta(ini pnyelesaian) lihat sekarang > perniagaan ini menjadi gergasi hasil daripada ahli-ahli perniagaannya yang berfikiran positif terhadap masalah yang dihadapi. Mereka sedar masalah itu cuma topeng yang menyembunyikan wajah yang sebenar iaitu peluang!

ok moral of da story here is..., hari ini jom kita fokus utk mnjadi lbih positif!! kita lihat semua bnda d sekeliling positif sahaja. Boleh?trust me! ini akan mmbantu anda ceria berbanding hari-hari yang lain.


” kunci untuk mendapatkan apa yang anda inginkan terletak pada cara berfikir posotif terhadap diri sendiri”