felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Friday, 7 August 2015

Suami dan keluarga tak sokong

Kenapa Allah dah tulis 9/10 rezeki itu dari berniaga? Yg tu kakfel mohon baca dan fahamkan. Kita ambik perumpamaan macam ni lah, kalau org cerita ttg sesuatu produk, dia bagi 9bintang maksudnya produk tu memang bagus gila gila gila gila gila! Ha betapa bagusnya nak cerita.

Samalah dengan berniaga, siapa betul2 berniaga ikut cara Allah, kakfel jamin mesti KAYA! Sebab apa, dengan berniaga kalau tak kaya dunia kita kaya akhirat, dengan berniaga cara Allah kita belajar, memberi lebih banyak akan lagi kaya, so kita akan bersedekah.. Sedekah itu = pahala =kaya akhirat.

Kalau ikut cara org barat sakit la kita sbb nak kaya kena kedekut, simpanan sendiri kena berjuta, ikut cara Allah akaun kita sikit takpa, akaun Allah banyak.
Nak berniaga tapi takut rugi? Takut tak menjadi.

Rugi dunia tak penting sbb kita bukan lama di dunia, cubalah explore kenapa Allah kata kena berniaga, kalau kita  tak cuba macamna kita nak berjaya? Tanya diri, sekarang ni aku dah berjaya ka,? Aku tetap seorang yg susah, tetap pening kepala soal wang ringgit, so buat apa aku takut nak mencuba. Dah susah tu susah dah...

Cuma cara kita memulakan itu lah yg menjadi penentu, kenapa mak bapa tak bagi kita berniaga? Mungkin pengalaman pon tak dak dh nak habiskan semua simpanan., kenapa suami tak percaya mungkin nak uruskan anak2 pon belum cekap macam mana nak berniaga.

Tapi kalau takda kekurangan malah anda yakin anda memang peniaga yg hebat. Maka teruskan setelah mendapat restu  walau mereka masih kurang yakin.

Friends and family won’t always support your goals, but you must pursue them anyway.  Follow your  heart. Following your  heart means doing what feels right, even if it doesn’t look or sound right to others.  Only time will tell them, but ingat restu di tangan mereka, mereka tak restu tak akan berkat perniagaan itu, maka nya pursue them secara perlahan, tunjuk kan perubahan positif, pujuk dengan lembut dan jangan  berputus asa.

Kakfel dah bagi beberapa point di atas yg mungkin boleh digunakan sebagai ayat pemujuk utk mula berniaga. 

8 comments:

  1. Kak email pada saya kak nuramirqa1516@gmail.com

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah... hampir dua tahun meniaga.. now baru buat ssm.. dan buat ecommerse.. mudahan2 diberi keberanian utk lebih kehadapan.. pegi butik fell grand opening baru2 nie memang beri inspirasi :)

    ReplyDelete
  3. perkongsian dan nasihat yang sangat positif. Moga Allah permudahkan jalan untuk saya juga...amin..

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. Sabar dan solat. Insyaallah yg maha Esa bukakan pintu hati mereka

    ReplyDelete
  6. wow cerita yang menginspirasi kak.. ooo iya kak kalau ingin tahu tentang cara membuat website gratis yukk disini saja.. terimakasih

    ReplyDelete
  7. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :