felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Friday, 7 August 2015

Kenapa aku tak tenang? Hidup banyak dugaan?

Allah tak sayang aku, aku asyik ditimpa masalah.

Pernah dengar tak org cakap, kalau ditimpa masalah tu mungkin Allah rindu, dia nak kita jumpa dia, sujud dan ingatkan dia.. Jika kita degil dan teruskan juga buat tak endah, pernah tak rasa macam ujian masih tak henti henti, hidup tak tenteram dan rasa keseorangan, saat tu kita rasa macam dunia ni tak Adil!

So many of us are fighting the same exact battle alongside you.  We are all in this together.  So no matter how embarrassed or pathetic you feel about your own situation, know that there are others out there experiencing the same emotions, cuma cara mereka handle masalah  yg membezakan. Ada yg membunuh utk hilang rasa dendam, ada yg ke club malam utk buang rasa sedih , ada yg  bercuti sakan bagi menghilangkan sunyi dalam diri.

Berapa orang dari anda yg kembali ke tikar sembahyang? Sedangkan di situlah letaknya ketenangan..
Kesilapan kita sbb kita melihat sesuatu  yg mudah itu jalan penyelesaian kepada masalah "rumit" kita sedangkan setiap jalan yg susah itu mestilah dipenuhi dengan hikmah yg baik, kita hanya perlu berkorban sedikit utk mendapat yg banyak, tapi kita taknak..

Kita lebih sanggup korban banyak perkara utk mendapat ketengan, contohnya korban wang ringgit, korban masa, korban tenaga, korban sebuah kehidupan . 

Sedangkan dengan solat sunat taubat 2 rakaat, anda tak perlu keluarkan wang, keluarkan tenaga dan masa yg banyak, malah kehidupan lebih terjamin.  Malahan kita tak pening kepala utk mencari semula apa yg kita dah hilang.

Bijakkah anda merencana kehidupan? Kenapa anda memilih  yg susah dari yg senang?

Sesungguhnya kita tergolong dalam golongan yg rugi. 

5 comments:

  1. Saya dah bc mcm2 cerita kak fel , Allah . Bhgianya penghijrahaan kak fel . Saya bc tips2 kak fel bg di insta tp tkde hati lg nak move on . Allah , syg kan . Kak fel bantu lah saya . Allah sedang uji saya bertubi2 tapi msih lg tak nk move on . Sedih sgt . Banyak pekara sy nk share gn kak fel . Mhon email pd saya nuramirqa1516@gmail.com tq kak fel

    ReplyDelete
  2. Saya dah bc mcm2 cerita kak fel , Allah . Bhgianya penghijrahaan kak fel . Saya bc tips2 kak fel bg di insta tp tkde hati lg nak move on . Allah , syg kan . Kak fel bantu lah saya . Allah sedang uji saya bertubi2 tapi msih lg tak nk move on . Sedih sgt . Banyak pekara sy nk share gn kak fel . Mhon email pd saya nuramirqa1516@gmail.com tq kak fel

    ReplyDelete
  3. Saya dah bc mcm2 cerita kak fel , Allah . Bhgianya penghijrahaan kak fel . Saya bc tips2 kak fel bg di insta tp tkde hati lg nak move on . Allah , syg kan . Kak fel bantu lah saya . Allah sedang uji saya bertubi2 tapi msih lg tak nk move on . Sedih sgt . Banyak pekara sy nk share gn kak fel . Mhon email pd saya nuramirqa1516@gmail.com tq kak fel

    ReplyDelete
  4. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :