felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Thursday, 22 November 2012

selepas hampir setahun kami menderita

Just nak share bersama yg mengikuti perkembangan kami <3
(Sorry xde gambar sbb fel update guna phone utk update n gambar terkini be eck my Fb page felinna nadea ed fattah(official)

Ini sambungan dari entry hampir  setahun kami menderita.
Apa kami achieve berkat kesabaran dan Fitnah dalam masa hampir setahun.

Saudara mara
1)Dulu sy nak kahwin ngan husband org heboh sbb katanya ada model rambut merah nk jd org kampung,awal2 kahwin xde duit stay ngan mertua, macam2 fitnah dorang bagi..dorang cakap lah xreti dok kampung apa semua canang merata-rata, last2 sekarang bila kita mak pak xtanggung terus dorang senyap and mengaku adik beradik lah..hari2 datang kedai hari2 telefon.. Kesian suami, yg mana dulu kutuk dia macam2 sekarang dah jadi keluarga rapat. Ini fel share shj sbg peringatan.

Ibu bapa dan adik2
2) Sekarang kami mampu beli apa yg mak bapa nak.. Motor cash,buat new building utk kedai abah fel, duit bulanan and shopping utk mama hp and laptop malah kereta utk adik2 semua,kami mampu membantu mereka yg memerlukan( xperlu disebut nama)alhamdulillah doa mereka kejayaan kami.

P-ku
3) Masa kami pergi tgk P-ku (Van utk company) org yg jual tu macam layan xlayan jer..yerla kami muda comot pulak tu kan.. Then husband bagitahu dia kami nak bayar cash..terkejut dia sebab it cost more than 65k. Lepas tu baru dapat air dapat tempat aircond panggil sembang elok2.. Huhu pretending!katanya seminggu siap..tgk2 3minggu gak ler kan... Penat kami menunggu and at last masa dapat dia cakap, dia xtau ni van dr Felinna and sgt bangga dgn kami suami isteri muda2 dah mampu buat afford aset and peramah.... :)

Tanah di Alor Setar
4)Kalau org Alor star nampak Lot kat tepi jalan kuala kedah ats sikit pada bengkel motor selepas RTM, u akn nampak lot tanah utk dijual. Masa fel n husband decide nak beli terpaksa bawa bapa sbb it cost almost 300k then bila jmpa owner tanah tu rupanya good atitude.. Dia yakin je tgk fel and husband.. Everything go smooth as well.. Pergi pejabat tanah and akn tukar nama Cuma kami tggu tanah utk dikosongkan so all da payment kami akn pay cash kat pakcik tu, yg penting awal2 dia agak xpercaya, then kami nak bg lah rm100k utk deposit..last2 xtau macamna perbincangan dorang cakap xper, dorang trust us so bila semua dah keluar dr tanah within a month so sah tanah tu akan bertukar milik kpd raffelinna sdn bhd. Huhu muka ada nur nih,Org percaya and kami pon mmg xkan menipu dlm soal ni. Alhamdulillah.

Building baru
5) Bangunan baru utk raffelinna sdn bhd. Kami janjikan sebuah bangunan yg hebat utk melambangkan keutuhan dan kestabilan company.. Now kita dah runtuhkan bangunan lama and akn dinaikkan bangunan baru malah 2 lot rumah kat belakang kedai tu pun kami akan ambik selamanya sebagai tempat pemprosesan produk and packaging.

Tanah dan Rumah
6) Tanah utk membina rumah sendri :) Alhamdulillah, tanah di Baling menjadi pilihan hati utk terus menetap and membina nama di sini even org cakap fel xmampu stay kampung atau apa2 tapi I buktikan yg dorang bercakap tanpa kenali fel, and dorang bercakap hanya melalui fitnah org. :) kebanggaan bg kami kerana tanah ini pon fel n husband mampu bayar cash.

Tanah Kebun
7) Sekarang kami dalam proses utk selesaikan tanah kebun di Bukit tinggi..insyaAllah ada rezeki kami bole la kita makan durian hari2 ye idak?

CASH
8)Kenapa fel beritahu yg bayaran itu adalah cash? Kerana fel nak bagitahu yg berkat usaha semua di hujung jari! Kerana fel tahu utk setiap yg fel buat ada manusia hati busuk yg suka canang kami xbayar gaji pekerja, kami hutang byk2... Dan ada lagi yg busuk hati mereka-reka cerita macam2 psl sy dan suami semata-mata nak takutkan org masuk our company kerja and jadi kawan.. Kalau uoll nk dengar cerita pergi dgr cerita our staff call 0125770043..

Staff berdedikasi
 9)Semua staff fel adalah yg terbaik sepanjang fel bisnes, mulut xjahat, solat xtinggal, bagus budi bahasa and sgt2 kerja kuat. Even ada yg try tabur fitnah nak suruh dorang berhenti..Tnya dorang pernah kami miss bagi gaji plus fel and suami beri bonus everymonth.. Even kerja packing or admin lulusan spm kami bagi lebih dr 1k monthly. Syukurlah atleast dorang tahu kami menghargai mereka.

10) Mampu hire profesional
Dulu fel pernah buat event, buat modelling..masa tu fel harapkan duit dari org yg nak join kami anjurkan event dorang..bila dorang cbayar duit kami pon stuck at last nama kami busuk.. :) tapi byk yg fel bertanggujawab and ganti guna duit sendri. Now kami dah mampu offer org tanpa tunggu duit org lain kami dh mampu buka peluang utk mereka jana pendapatan hebat dengan kami..Alhamdulillah xpernah terfikir utk ada company Sdn BHd sendri..tapi itu kenyataannya kami dh buktikan yg kami mampu lakukan ini!

11) Jutawan Muda
Ini adalah yg diingini semua org and we had achieve this, menjadi Vip ketika urusan bank,diberikan priority utk memilih barangan, menjadi Vip utk setiap event yg memerlukan new ikon, dijemput utk TV show sbg contoh belia berjaya, kami suami isteri berbangga kerana kami tidak pernah lupa diri.Alhamdulillah walau byk duit yg dihabiskan tapi rezeki tu macam xpernah putus duit sentiasa ada dan penuh, 100k kami keluarkan 200k kami dpat semula tanpa sedar..samada Allah sedang menguji kami dengan rezeki sebenarnya jd Jauhi kami dr riak and takbur atau Allah sedang memberi ganjaran berkat kesakitan masa lampau kami berdua.

12) Kawan-kawan
Fel xtahu samada ini adalah kawan sebenar atau bukan tapi semua kawan dah kembali menjadi sebahagian hidup kami dan ada kawan baru yg bila dah kenali fel and husband terkejut and berterus terang yg sebenarnya mereka adalah haters kami dulu tapi bila dah kenal mereka tahu betapa byk kepayahan yg kami tempuh and hadapi.. Ya Allah..

Let count utk lagi 1 bulan sebelum hujung tahun apa kami mampu achieve.
Mungkin masih sikit aset kami, tapi as husband and wife yg jadikan bisnes sebagai mata pencarian dlm usia 25tahun selepas kejatuhan kami rasa kami dh berlari pantas utk buktikan apa org fitnah and kutuk kami itu adalah dusta yg hanya membuatkan kami lebih kuat. Kalau ada yg still nk cakap kami propa nnt fel akan update geran and bukti pembayaran sbg tanda ingatan kepada anda yg suka sebar fitnah bahawa 1 perkara buruk anda sebar mengenai kami 2 perkara baik yg datang kepada kami... Alhamdulillah..

Kami xanggap kejayaan hari ini sbg satu perkara utk dibanggakan malah kami anggap ianya satu kekuatan utk kami lebih mara kehadapan..utk kami lebih berhati-hati memilih kawan dan lebih berhati-hati mempercayai org.
Anugerah paling besar selepas usaha adalah kejayaan and yes we both achieved it melalui kasih sayang suami isteri dan keluarga dan redha Allah... Terima kasih Allah.

Yang pasti kami bebas hutang dan tiada sebarang personal loan yg kami buat utk sampai ke tahap sekarang semua hanya dengan bantuan Allah s.w.t.
Jika anda belum pernah baca kisah kejatuhan kami suami isteri bole tgk blog fel..mungkin banyak pengajaran utk kita semua.

Tambah2 lagi sampai hari ni org masih menjaja kisah palsu utk menjatuhkan kami.. Wallahualam..janji Allah kepada org yg SABAR adalah KEJAYAAN..maka bersabar lah wahai suami isteri. Baca dan jadikan ianya inspirasi positif utk kita sbg anak muda jangan hanya pandai bercakap shj tapi usaha dan usahalah! :)

25 comments:

  1. As salam,
    Fel, camne nak jadi stokis untuk produk..
    Harap dapat maklum balas.

    email ke ggok25@gmail.com

    ReplyDelete
  2. salam fel,your stories inspired me :) tabahkan hati & Allah dah janji setiap rezeki untuk anak yg lahir,so mungkin ni rezeki utk riedzki :)

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH!!!!
    AKHIRYA KEJAYAAN DIGAPAI BERKAT USAHA GIGIH...
    MOGA MAJU TERUS MAJU....
    GO FELINNA GO!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm fel..kak dh bc kisah fel..mmg mnyentuh hati sbb suami kak pn pnh alami spt mn fel alami...smoga trus berjaya..rezki ada dimana2

      Delete
  4. Salam fel...menyentuh hati bace ni tp menaikkan semangat saya lak nak wat biz..saya baru je wat biz kecik2..menolong suami..suami saya pun wat biz tp slalu tak menjadi..wat biz ini tak jadi..wat biz tu tak jadi..jd skrg saya tlg husband wat biz sampingan..rupenye susah wat biz ni..cam nak give up..tp pas bace kisah fel naik lak semangat saya..

    ReplyDelete
  5. akk cmne nk jd stokis akak. email me at nuratiqahsulaiman92@gmail.com

    ReplyDelete
  6. i am touched... u r such a strong woman Fel. and anyway.. your products rocks!.. =)


    http://coffeedencelady.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Aslmkn fel..sy nk bantu ringankn beban kluarga jdi sy nk jdi stokis Sabah..please email me at adlyn76@yahoo.com..thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berminat sgt nak jd stokis @ agen... pls respond ke inazbaling71@yahoo.com.my

      Delete
  8. salam fel mmg tersentuh hati baca i ingat i yg susah rupanya u lagi susah dr i tapi i bangga tgk pengcapaian u u berani berdiri balik n maju n berjaya hingga tahap ni..i berminat nk jadi stokis u boleh tak u send me mcm mana cara2 nk jadi n modal yg diperlukan aimal_86@yahoo.com tQ again fel sebab sudi kongsi cerita u n bg org lain ispirasi untuk bangun semula n insyallah berjaya seperti anda dan suami..:-)

    ReplyDelete
  9. assalam kak fel. boleh info macam mana nak jadi stokis?? exoraandrox@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Assalam kak fel. Kak fel pernah join kelas Dr Azizan Osman? Just wanna ask u,kak :)

    ReplyDelete
  11. salam kak fel,sye berminat nk jd stokis..bole bg taw sye x??
    email: liquor.lover@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Slm kak fel.. Mcm mne nsk jd stokist..? & mcm mne akak boleh bgun semula..? Sy sampai skrg berusaha tp still mcm tu!
    Email.:norsyamsyinaliza@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum..
    touching sy baca kisah akak.. kuasa allah tu hebat kn? cuma nak percaya atau tak mau ja. dalam usia akak yg muda dah bergelar usahawan berjaya.. SALUTE..!

    teruskan bisnes tanpa lupakan ALLAH..akak dah jd idol sy tanpa sy sedar :')

    org kedah ni kuat kn.jatuh bangun sendiri tanpa bantuan sesiapa.. bangga jadi anak jati kedah.. harap sat hari nanti bepeluang jumpa akak..

    sangat2 berharap dapat jumpa n luangkan masa bersama akak.. sentiasa mendoakan..

    iklas dari farah at sg petani

    ReplyDelete
  14. Salam Fel...
    Kehidupan sentiasa ade turun dan naik...setiap yang terjadi adalah satu ujian...Fel ujian itu hadir kerna Allah sayangkan kita dan hukuman hadir kerna Allah suruh kita buka mata...aper yang terjadi jadi ingatan agar kita tidak mudah luper...
    Bohong kalau kiter nie sentiasa +ve sometimes ader angin lalu -ve, tapi itulah semuanya kena pegang pada yang ESA...good luck for your life...i'm also learning person...

    ReplyDelete
  15. Allah akan memberi ganjaran kpd umatNya yang sabar... Allah tidak akan menguji hambaNya melebihi kemampuan hambaNya utk melihat sejauh mana hambaNya mengingatiNya.. Tahniah fel sbb berjaya mengharungi dugaan...tapi,bile sudah berada di atas,jangan lupa sesekali menoleh kew bawah...

    ReplyDelete
  16. Akum fel..mcm mane nk buat product
    Sendiri...byk sy mencari ruang utk mdptkn jenama sdri tpi masih tiada rezeki...diharap fel sedia mberi tunjuk ajar..

    Email my ..mickeyfunky@rocketmail.com
    Tqvm

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum..
    kisah2 akak sgt memberi inspirasi dan pengajaran kpd sye..ingin jadi seperti akak..
    :)

    ReplyDelete
  18. Salam fel. Mgkn org xkenal fel tp saya sentiasa mengikuti fel dari dlu bkn nak aib fel digalakan jgn approve comment saya tp saya tau fel ni menipu. Maaf ya fel, fel bkn golongan susah dlu fel ade kedai ade model ade studio ajak anak2 didik jd penari ape ntah pun taktau. Fel syg diri delete lah vid tersebut, i dont judge fel from your past tp i judge on your present. U lied when u said u tasted desperation and pernah jd miskin we know for the fact u are extremely rich dari keluarga kaya. Mohon maaf harap jgn kecil ati just saya bertanya fel why with this all lies n deception?

    ReplyDelete
  19. Salam and from the wtory we know fel said dia jatuh and miskin.. the father also jatuh miskin... how come pula fel lied sedangkan baca rwntetan story fel ada bgtau dulu dia kaya and senang gila.. tp now... baca kisah dr awal is better dear

    ReplyDelete
  20. Salam kak fel. Setiap kali sye perlukan motivasi utk jd org berjaya dlm hidup, bile down je sye akan bukak blog, fb n Instagram org2 yg da berjaya. Salah satunya kak fel. Pastu semangat tu tiba2 naek mndadak. Love all your writings. Keep inspiring others:)

    ReplyDelete
  21. Salam pn felinna.
    Pengalaman & kekuatan pn felinna & suami bnyk memberi saya keyakinan jg kekuatan utk teruskan langkah dlm bz walau beribu2 halangan.

    ReplyDelete
  22. Salam pn felinna.
    Pengalaman & kekuatan pn felinna & suami bnyk memberi saya keyakinan jg kekuatan utk teruskan langkah dlm bz walau beribu2 halangan.

    ReplyDelete
  23. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :