felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Thursday, 23 April 2015

Jeles lihat orang lain KAYA!

"Hakikat REZEKI itu bukan pada duit, gaji atau income sebenarnya. Tetapi ia merangkumi beberapa perkara.

Sihat itu rezeki
Bahagia itu rezeki
Banyak masa juga rezeki
Disayangi juga rezeki
Tak putus duit itu rezeki
Dapat (apa-apa) pun rezeki

Erti rezeki itu ialah apa yg kita NIKMATI. Kenapa namanya rezeki? Kerana disaat kita merasai REZEKI itu, ramai org diluar sana yg tak berpeluang merasainya. Ya Allah, beruntungnya kita. Ingat, yg selalu kata TAK CUKUP itu ialah nafsu. Yg mengatakan CUKUP itu pula ialah iman. Maka, bersyukurlah"


Sebenarnya ramai antara kita rasa tertekan dan mula jadi busuk hati disebabkan xboleh tgk org lain lebih, sebab kita selalu merasa kita kurang, itu antara punca napa org A jatuhkan B dan B jatuhkan C .

Cuba kita lihat keliling kita apa yg kita ada? Apa yg kita dapat setiap hari? Adakah masih belum cukup utk kita bersyukur?

Bagaimana sfel bersyukur dan melatih minda menjadi lebih positif..

Fel belajar bersyukur dengan menerima apapun yang fel alami setiap hari. Rasa syukur membuat fikiran fel lebih tenang dan hati tenteram bertambah bahagia.

Fel bersyukur bukan saja untuk segala hal yang telah saya miliki dan rasakan selama ini, namun juga untuk segala hal negatif yang selama ini memang tidak pernah saya harapkan datang dalam hidup..
Kadang2 yg negatif itu jika kita muhasabah akan merubah kita menjadi lebih baik! Lebih baik.. Lebih baik!Alhamdulillah syukur..
Dengan bersyukur kita akan menjadi lebih positif..