felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Tuesday, 3 July 2012

hampir setahun saya menderita...

mesti ramai nk dengar cerita dari mulut saya sendiri kan....
bagi yg mengikuti mereka mesti tahu jatuh bangun n susah senang felinna menghadapi hidup...
di blog ni sy byk mencurahkan rasa hati and perasaan.. ya berdirinya felinna pada hari ini adalah seorang yg baru,seorang ibu dan isteri semestinya dan dengan semangat yg baru..

 sebelum apa2 saya nk tegaskan semua yg akn saya ceritakan adalah kisah benar dengan nama suami n anak ..plus suami diantara yg mnjadi teman sepnjang kisah ini mngetahui kebenaran semua cerita dr pencerita2 negatif diluar sana.

lama saya mendiamkan diri dr membuka cerita n membiarkan mereka2 berkata2.. sebab apa? sbb sy bukan org yg bercakap xtentu hala n menjaja cerita merata2.. sy menunggu masa n bukti utk dicerita bersama... hampir setahun saya menderita..

1tahun yg lepas dlm usia 24 tahun sy memiliki agency modelling sendiri,studio tarian n 2 buah butik.. hasil usaha n bantuan bapa.. tapi apa yg org cerita,sy ditaja and ada sugar dad.. nauzubillah.. mcmni sajalah..kalau felinna ada sugar dad n gemar mnyimpan bapa belaan ni..sy xkan tutup semua agency n jatuh merudum hingga hilang segalanya.. of cos sy mnta bantuan bapa gula, ya! sy jatuh n hilang semuanya.. kenapa? kesilapan sendiri..

apa silap saya? saya diberi semua tp sy lupakan yg Esa..sy abaikan solat,sy abaikan aurat.. hmm ampuni hamba mu yaALLAH..pd 1 peringkat sy ditimpa sakit yg membuatkan sy xmampu bekerja keras utk membangunkan company ..saya terlantar.. sekadar perkongsian, keluarga sy berpecah belah jadi sy menjaga adik2 sendiri tanpa ibu n ayah pada masa tu bkn sbb parents xnak jg tp sbb mereka ada keluarga baru,
saat tu hnya adik2 n staff mnjaga sehingga satu saat sy rasa macam xkan hidup lama then saya hampir mnyerahkan company kpd seorang yg sgt sy percayai..

ketika sakit baru sy sedar betapa sedih bila kita mnjadi org yg xberdaya,makan disuap,minum diberi,mandi diangkat,sy masih waras pada saat tu bila "org kepercayaan" memberi makan nasi yg mmg perut sy xbole terima,and memberi makan sup yg pagi tadi punya and konon2 menemankan sy tidur malam sedangkan seronok berhibur mesra bersama kekasih hati mninggalkan saya di bilik dengan handphone dirampas and laptop diambil .SILAP SAYA! mmpercayai org sepenuh hati.. pada masa tu heboh mngatakan saya dah meninggal..and pada masa tu blog diserang ramai org yg xtahu dr mana. sy jadi down! event2 company yg akn berlangsung sy tgk makin menampakkan jalan buntu.. hari2 dilalui sy tgk 'org kepercayaan semakin hanyut dgn cerita sendiri..saya susah hati..sy risaukan company,sy risaukan semua di sisi yg mmbantu tp saat tu sy xterdaya.. hnya mmpu berbaring n keluarkan airmata. anda tahu sy marah mereka sy tengking shingga hilang semua tenaga.. bila malam sy dah hbs energy n sgt lemah.. pd saat tu sy dibawa secara paksa oleh" org kpercayaan" utk dihantar n dibawa ke hosp walau sy xnak.. even bapa n tunang pon xsetuju tp 'org kepercayaan" bertegas.. katanya saya dah gila. ya! sy gila kerana percayakan dia..gila kerana tgk cara kerja dia..sampai hati dia hantar sy bertemu pakar sakit jiwa.. yg best nya,dia cakap kat bapa sy..xpe nanti dia akn jg sy di hosp.. seperti cerita2 dia mnjaga makan minum sy sedangkan sebaliknya dia lsg xdtg melawat di hosp,doc sakit jiwa yg dtg masa awal tu pun blah je xda buat rawatan ke atas sy sbb saya bukan gila..tapi saya masih bodoh n xnampak apa akn jadi kpd sy.

bila tgk keadaan kesihatan yg makin melarat suami (yg merupakan tunang) n bapa mmbawa sy  berubat ke merata tempat.. dibawa n dijaga bapa n tunang sepenuh hati saya makin pulih..hasi semngat and kasih sayang.. tp abah mahu semua tempat dirahsiakan utk cepat sembuhkan saya.. tapi "org kepercayaan" yg suka buat pandai bgtau semua staff yg saya pergi buat rawatan mental.. saya cabar semua pekerja hospital gila utk check rekod kemasukkan felinna.. ada x nama saya.. saya waras and masih ingt semua yg org buat kat saya. "org kepercayaan" dtg putar belitkan cerita bgatau ada org nk santau saya, nak jatuhkan sy and ada staff yg sedang aniaya sy n jadi ular company lain. sy masih ingat bait2 bicara 'dia" ..ohh bodohnya sy sebarnya org2 yg nak buat semua bnda tu kat saya adalah "org kepercayaan"!

anda tahu bff saya sendiri saya rahsiakan tempat sy berubat..sehingga satu hari bff dtg n tahu tempat..dapat je tahu dorang datang cari sya..  sy bgtau suami "jgn cakap sy sakit tp cakap sy stress n perlu rest" sbb sy sayangkan bff,sy xnak dorang risau..sumpah menangis sy menulis ini.. sbb sy syangkan mereka..n saya ingt bagaimana sy cuba utk mnjaga hati mereka..bkn sbb saya xnak berkongsi tp sbb sy takut mereka akn hilang bersama yg lain bila sy ssh..tapi apa yg saya takuti tetap hilang..mereka ingat sy sengaja nak jauhkan diri n berahsia..ntahla Allah tahu kenapa cerita jd macam ni and knp kami terpaksa berpisah.. kalau masa bole diputar..sy akn cerita bnda benar kat dorang masa tu yg sya mmg sakit bukan stress!. sebab salah saya sendiri mayb and cakap2 org .. pada masa tu sy sendiri xtau apa terjadi.. saya xnak salahkan sesapa.. yg pasti "org kepercayaan" dah mngantikan tempat sy sbg bff mereka now. xpa Allah adil lg dekat org yg aniaya sy bersama org yg sy syg lagi cepat mereka akn paham n tahu perangai sbnar "dia".


masa sy sedang buat rawatan masa tulah 1 event besar bersama belia berlangsung. sy xsmpat uruskan.. bila saya balik saya dapat msg yg bayaran dah dibuat tp event musnah, yes! "org kepercayaan " letak jawatan and gaji semua pekerja dilepaskan kpd sy yg xtau apa2 mngenai event tu tnpa sesen duit yg "dia" terima dari belia ditinggalkan.. and plg best duit yg dah sy beri and atur utk diserah kpd photographer juga lesap!.. dan seperti biasa..drama bermula.. dia hasut photographer utk mmpercayai cerita yg saya makan duit company and ntah apa2 lagi shingga photographer mngamuk mntak hutang.. yg best masa tu sy sudah xberduit.."org kepercayaan" hasut semua models n talent yg buat job bersama "dia" bukan saya ya, utk tuntut hutang dari sy.. kenapa? sbb event berlangsung ats nama syarikat saya..jd sy mesti bertanggujawab walaupun duit untung event satu sen pon saya xdpt.. hilang ke mana? entah lah bila ditnya "org kepercayaan" byk alsan jd sy anggap dia bukan lg "org kepercayaan".. bodoh? ya bodoh sepatutnya pd saat sy diusung macam org gila utk pergi wad gila sy dah tahu yg "dia" yg gila and mahu buat sy benar2 gila n stop percayakan dia.tapi tulah sy selalu sgt positif.

tapi disebabkan rasa tanggujawab sy n suami , muadz(personal asisstant) and fufu sama2 cari duit utk bayar gantirugi ats apa yg "dia " lakukan.. dia? hilang n lesap bersama cerita and fitnah yg dijaja ke merata tempat..masa tu sy tau dia sdg bermaharajalela..semua percaya kan  dia.. tp sy hnya mampu mnangis n biarkan sbb sy msh sibuk mncari duit utk dibayar kpd mereka2 yg ditipu "dia" (tp ceritanya sy yg menipu) xpala Allah tahu..sb kalo sy org yg jahat..sy akn hilang n lesap mcm 'dia" tp sy yg bertungkus lumus.. sy menjual kuih,menjual tudung.. dapat duit sy bg sikit2 kpd yg bekerja masa event "org kepercayaan' buatn musnhkan"".Alhamdulillah selesai semua.. kecuali kpd photographer kenapa? krn dia xnak dtg ketika sy mnyerahkan gaji.. sbb dia dah byk jatuhkan maruah sy di fb sdgkan dia xda n xtahu cerita sbnar yg dia tahu dgr cerita dr mulut org.. ya sy sedih sbb sy syg dia macam adik sndri tp "org kepercayaan" mmg hebat bab bercerita..sy bukan xnak bayar gaji photographer tapi sy minta dia bersihkan nama.tp ego manusia setingi gunug biarlah..sya pun xsalahkan dia ..yer la sapa xmarah kerja tanpa gaji cuma sy terkilan sbb dia sepatutnya lebih kenali sy mnjadi pelindung sy bukan pendengar setia cerita "org kepercayaan"
photographer? hingga sekarang snyap xda berita.. jika nak gaji anda yg balnce lg rm200 atau 400 rasanya hubungi 0125770043.



ada part plg best..sbb xda duit punya psl masa tu bertunang kami hantaran cuma biskut yg hrga rm 3.5o mug rm 1.9 and frame gambar yg ada kat studio diguna semula.. baju? beli yg murah n jahit buat bg cantik manik2.. masa nak kahwin pun best..suami jual camera.. kami tersadai di petrol station sbb kehabisan minyak n wang.. xtahu mna nak cari.. tapi kami both cool je.. sbb apa sbb kami tahu n sentiasa memperingati sesama sendiri "kita akn dapat hadiah yg lebih besar nanti"
saya tinggalkan bff tnpa menceritakan kebenaran,saya tinggalkan kisah glamor yg mnjadi rebutan saya tinggalkan semua kisah silam utk menjadi seorang isteri dan tinggal bersama suami n kelurga di baling.. ya saya juga tinggalkan "org kepercayaan" tanpa dendam.. sbb sy tahu dendam terbaik adalah dgn memaafkan.



biarlah mngkin ada yg dah lama makan cerita "dia" akn ckap sy menipu n putar cerita, tapi sy xkisah tahu kenapa? sbb saya dah memiliki lebih dari apa yg saya miliki sebelum ini.. saya dah berdiri lebih tinggi dari apa yg sy berdiri.. itu adalah bukti terbaik dari Allah yg menjanjikan balasan setimpal bg org teraniaya n sabar.. biarpun saya hilang bff,saya digantikan suami yg sempurna n adik2 yg baik plus anak yg tiada galang gantinya.. sy hilang perniagaan sy digantikan dgn perniagaan baru yg mampu mmbuatkan sy berdiri n tersenyum tanpa masalah ..dan apa yg saya hilang selama ni perlahan-lahan datang semula mencari saya semula..Alhamdulillah.. ya saya masih diuji dgn cerita2 bodoh org mngenai sy di fb.. tp abaikan mereka sbb mereka pun xknal saya yg mereka dgr dr mulut org .. macam ni lah ye.. 1 org cerita ayat cuma 10 patah.. org ke 2 bercerita sure jadi 15 patah then smpai ke 10 org xke fakta cerita bertambah ratus2 patah perkataan,,

jadi moral here,kalo sy penipu and xwaras seperti yg dijaja mereka luar sana .. masih hidupkah lagi sy di atas  blog and facebook yg mampu dibaca ribuan org.. sbb sy tahu sy xsalah sy masih berdiri kuat utk mencari apa yg hilang.. dendam sy hnya pada diri sendiri..dan sekadar peringatan  jgn selalu rs tinggi kalo di atas n jgn selalu rs rendah kalo di bawah..sabar n muhasabah kunci kejayaan.. sy sedar kesilapan sy terbesar adalah dgn lupa bahawa apa yg sy miliki dahulu milik ALLAH dan mampu ditarik bila2 masa shj.. moga apa yg diceritakan mnjadi iktibar semua.

hnya setahun sy menderita..semoga kebahagiaan hari ini berkekalan hendaknya..


37 comments:

  1. buuuuu..........

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..akak suka semangat anda...jadilah diri seorang yang kuat,kental dan mampu menahan asakan tomahan orang..Kak Nuwai.. =)

    ReplyDelete
  3. you really strong person sis :) ALLAH itu maha Adil. akhirat nanti menunggu~ :)

    ReplyDelete
  4. u kn0w what. Sejak dr student kat UUM smpi da kerja sekarang.sy belajar bnyak perkara melalui kehidupan akak...sgt2 bangga

    ReplyDelete
  5. memang terbaik kisah kak , semoga org tu baca.. Supaya Allah s.w.t membalas pada org yang dah buat naya dekat kak .. Aminn

    ReplyDelete
  6. nadia...sbar tu sparuh drpd iman..so biarlah apa org nk aniaya kita jnji kita ingat pada yg satu(ALLAH SWT) ja....kehidupan menentukan segalanya....rezki ada dimana2 ja...Pd waktu tu ang sdg diuji oleh ALLAH sama ada ang leh terima ujian dia ka dak...atlast ang leh tima n now ang da idup sng lenang n lbh dari tu dah....;)

    ReplyDelete
  7. Bergenang air mata i baca blog u.. I kenal u since u ada butik lg kt tg.bendahara..(1 of ur cust jgk laa) Ya Allah besar sungguh dugaan yg u kena lalui.. But Alhamdulillah berkat kesabaran u.. U dh mampu tersenyum skarang babe.. I slalu pgg 1 prinsip "biar org wat kita, kita jgn balas, Percaya Allah itu Maha Adil" Lets karma do it jobs... Allah bg pahala yg berlipat kali ganda pada org yg teraniya n bersabar dgn segala dugaan... I doakan u terus sukses.. Insya Allah.. Ameen..

    ReplyDelete
  8. Felinna...

    for those yang burukkan kamu, biarlah... biar dia yang menjawab di akhirat nanti.Felinna baik orangnya...memg dulu dia cantik tnpa aurat, namun skrg dia tersangat cantik tanpa menunjukkan aurat... saya kenal dia masa zaman belajar diploma lagi. even kami tak jadi BFF, tapi dia terkenal dengan keramahannye... to u felinna, apa yg awak buat skrgni memg betul, betul sgt sebab Allah syg kamu. Awak antara org2 yg beruntung, sebab dapat hidayah... percayalah, tak semua org beruntung macam kamu... Semoga berjaya sahabatku... raihlah kejayaan akhirat untuk pertama2nya... singkirkan sahabat yg bertopengkan kejujuran, tapi hakikatnya jiwa mereka bersahabat dengan syaitan laknatullah... semoga Allah memberkatimu dear friend... U know what, I really love u...felinna yg baru.. positive, gud wife, and gud ummi... moga Allah rahmati kamu dunia akhirat, dear friend... Amin, ya Allah.

    ReplyDelete
  9. Jangan nak boo sangat wahai anon. Kak Felinna stay strong okay. Kami semua tau kak and abg Rafie kuat. Plus baby sekali. :)

    ReplyDelete
  10. kak, even though i don't know you, i can see what you feel, take care of yourself and fajehan :)

    ReplyDelete
  11. Allah xkan uji jika kita xmmapu hadapinya...tanda Allah masih mengingati kita...bersyukurlah kakak diberi kesempatan ini... Moga kehidupan akak diberkati oleh Allah.. setiap g terjadi ada hikmahnya.. Allah itu maha Mengetahui..

    ReplyDelete
  12. U terkene dgn dia....i pun terkene...selagi dia x berubah ramai yg akan terkene...so biar dorg rasa apa yang kita rasa sbb kita dah nasihat dorg x nak dengar....b strong syg...jgn sbb dia kite lemah menunduk bumi...buktikan dekat dia kita mampu bangun walaupun dia dah hancurkan kita....n satu hari nanti i pasti dia akan dapat balasan yang setimpal dari yang atas tu.....sbb yang atas tu akan balas dengan seadil-adilnya....kalau x dkt sini dekat sana nanti sure kene.....u sabar k syg....

    <3 ar <3

    ReplyDelete
  13. salam kak Nadea . apa yang kak Nadea buat sekarang ni memang betul . i learnt many things from this blog . when ever im sad , im heartbrokrn , this blog calms me down . thankyou . Allah tu mahah adil . mereka yang mengkhianati seseorang adalah sahabat syaitan . Good luck for your new life ! love - Najwa -

    ReplyDelete
  14. Salam kak...wlaupn kta xknal..tp sy suke kekuatan akak...sy pn pnah dtimpa ujian..sy tgah stdy bru thun 1 masa sy dpt ujian ni..akibat tlalu pcy kwn...sy bkn la seorg yg genius tp slalu dpt tbek dlm kos sy...kre best stdent la..tp dlm tgah blajar...ari demi ari sy rsa otak sy xbleh nk msuk ape lectre ajar...pndg slide hya pndg...kdg tu duk seat dpn skali pn sy tido dgn slumbernye...lme klamaan kshatan mula tgangggu..sy kerap sakit....muka n bdn gtal2..shigga x mampu nk tgok muka sndri di cermin..tp allah maha adil...wlaupn keadaan cm 2...stiap kli final exam..mst result ok..wlaupn sy pn xtau jwb pe...n stiap kli nk final mst skit...2 3 hari nk final exam bru shat..wlaupn xdpt stdy tp allah pmdahkn sgalanya..bg idea mncrah2 bla tgah jwb...bla cuti smester..ayh la brk berubat mrats tmpt..pi jmpa doktr..tp doktr ckp xda pape...skrg alhamdulillah...kshtn smkin pulih..wlupn xmcm dlu...n sy da abis stdy..alhamdulillah...allah xkan uji klau hambanya xmampu..allah timpakan ujian sbb allah xnak hambanya tersasar..sbb allah syg kita..dan matlamat hdup untuk dpt redha allah..sy nk psan kpd yg len..jgn mdh pcya org...jgn mdh trma je ape org bg...dn sblm mkn bca alfathah dn srh ynus ayr 81....smga dlm rahmat ALLAH..amin...-aimiy-

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama mcm sy..sahabt sdri..1 bilik..24/7 together..tp sggup *musnahkan* kawan sdri..dengki melihat kejayaan org lain..tp tula ALLAH SWT maha besar...sgala yg terjadi pasti ada hikmahnye..walupon perit tp bila kita sabar, besar ganjaran yg Allah bg..even sy xberjaya mcm sis Nadea tp sy harap sesuatu yg baik akn terjadi pd dri sndri..

      Delete
  15. walaupun agak lewat utk reply ur entry ni, but i think i MUST comment gak... sekadar nak ucapkan tahniah atas kekuatan u hadapi semua tu. biar lah apa org nak buat, sakit kita kejap je... sbb nikmat yang akan kita dapat lg lama/banyak dari yg masa kita susah. tak lama kan u susah untuk u bangkit semula? a year kan? berbanding org lain yang bertahun and berpuluh2 tahun tanggung masalah... tp sbb u slalu ingat DIA... u berubah untuk DIA... insyaAllah... Alhamdulillah...
    i believe... Piee akan sentiasa menjaga u elok2 and always ada di sisi u. biar lah apa org nak kata, u hanya fikir apa yang terbaik utk u and ur little family tu...
    take care ya... :)

    ReplyDelete
  16. Salam,
    sy xkenal akan felinna sblm ini.cuma sejak seminggu ini sj,sy baru mengenali.itupn kerana kawan sy memperkenalkan produk.dari sini,sy mula mengkaji.
    Membaca cerita di laman ini,baru sy faham serba sdkt latar blkg hdp felinna.
    Alhamdulillah.jika kita ingat Allah,dipermudahkan segalanya n dibuka pintu rezeki tanpa disangka2.jika kita lupa sekalipn pd Allah,biar menutup aurat@solat sekalipn tp hati jauh drNya,Allah uji kita utk tarik kita kembali kepadaNya.
    Bumi Allah ini n segala yg ada hanya pinjaman semata2.xkira apa kita buat,segalanya bkn milik mutlak kita.
    Sy rasa bersyukur kerana Allah memberi kita hidayah iman.rezeki yg ada,mmg rezeki n siapa blh jangka ia bertambah atau kurang.namun hati yg ikhlas n sabar,Allah xsia2kn bgt sj.lantaran itu,sy percaya felinna mndpt rahmat n barakah dlm hidup atas apa yg tlh berlaku,dilalui n Dia tahu isi hati felinna n kita semua.hatta kita Islam@x,Allah mengetahui n hidayah itu milik Allah.
    Alhamdulillah n jazakallah.hidayah itu milik Allah n xsiapa tahu siapa mendpatnya@siapa akan ditarik akan hidayah dlm diri.jgn kita berbangga d atas muka bumi Allah ini hanya kerana kita rasa kita hebat,alim,cantik,kaya,pandai @apa sja sekalipun yg membuatkan kita rasa kita lebih dr org lain.sebabnya,apa sj yg kita terima itu biarpn menyenangkn hati kita,ia tetap bkn milik kita.Allah berkuasa menariknya bila2 masa.
    Tahniah atas penghijrahan felinna.sy xsangka felinna rupanya belum berhijab sblm ini rana sy knl felinna pn baru seminggu.itupn mlli fb n rata2 gambar di sana,felinna nenutup aurat.dlm hal ini,hanya felinna dan Allah tahu akan keikhlasan felinna.namun jika Dia izinkan,akan ada juga org yg blh merasai keikhlasan itu.cuma kita xdpt akui benar@x kerana ikhlas itu juga rahsia Allah.bak kata senior yg sy masih ingt n pegang,ikhlas itu ibarat smut yg hitam di ats batu yg hitam,pada malam yg sgt gelap.sukar dilihat tp ia ada.
    Sy doakan kita semua sntiasa mendpt barakah dlm hidup kita.
    Selamat maju jaya n sentiasa waspada dlm hidup.apabila kita terasa xtenang,takut,susah hati,kembalilah kpd Allah melalui alquran n hadis serta solat.Dia pasti membantu.
    Tq,felinna for being one of the ppl tht gives me guidance to know things n matter tht could possibly happen in life.sometimes,certain matters did already occured in our life n we all had our own ways to b success.
    Sorry for long writing.^_^.
    Lastly,i'm proud of u n husband for the strong heart u both hv.n of course for ur little kid tht u treasure most.
    Alhamdulillah.
    Wassalam.

    ReplyDelete
  17. Salam,
    sy xkenal akan felinna sblm ini.cuma sejak seminggu ini sj,sy baru mengenali.itupn kerana kawan sy memperkenalkan produk.dari sini,sy mula mengkaji.
    Membaca cerita di laman ini,baru sy faham serba sdkt latar blkg hdp felinna.
    Alhamdulillah.jika kita ingat Allah,dipermudahkan segalanya n dibuka pintu rezeki tanpa disangka2.jika kita lupa sekalipn pd Allah,biar menutup aurat@solat sekalipn tp hati jauh drNya,Allah uji kita utk tarik kita kembali kepadaNya.
    Bumi Allah ini n segala yg ada hanya pinjaman semata2.xkira apa kita buat,segalanya bkn milik mutlak kita.
    Sy rasa bersyukur kerana Allah memberi kita hidayah iman.rezeki yg ada,mmg rezeki n siapa blh jangka ia bertambah atau kurang.namun hati yg ikhlas n sabar,Allah xsia2kn bgt sj.lantaran itu,sy percaya felinna mndpt rahmat n barakah dlm hidup atas apa yg tlh berlaku,dilalui n Dia tahu isi hati felinna n kita semua.hatta kita Islam@x,Allah mengetahui n hidayah itu milik Allah.
    Alhamdulillah n jazakallah.hidayah itu milik Allah n xsiapa tahu siapa mendpatnya@siapa akan ditarik akan hidayah dlm diri.jgn kita berbangga d atas muka bumi Allah ini hanya kerana kita rasa kita hebat,alim,cantik,kaya,pandai @apa sja sekalipun yg membuatkan kita rasa kita lebih dr org lain.sebabnya,apa sj yg kita terima itu biarpn menyenangkn hati kita,ia tetap bkn milik kita.Allah berkuasa menariknya bila2 masa.
    Tahniah atas penghijrahan felinna.sy xsangka felinna rupanya belum berhijab sblm ini rana sy knl felinna pn baru seminggu.itupn mlli fb n rata2 gambar di sana,felinna nenutup aurat.dlm hal ini,hanya felinna dan Allah tahu akan keikhlasan felinna.namun jika Dia izinkan,akan ada juga org yg blh merasai keikhlasan itu.cuma kita xdpt akui benar@x kerana ikhlas itu juga rahsia Allah.bak kata senior yg sy masih ingt n pegang,ikhlas itu ibarat smut yg hitam di ats batu yg hitam,pada malam yg sgt gelap.sukar dilihat tp ia ada.
    Sy doakan kita semua sntiasa mendpt barakah dlm hidup kita.
    Selamat maju jaya n sentiasa waspada dlm hidup.apabila kita terasa xtenang,takut,susah hati,kembalilah kpd Allah melalui alquran n hadis serta solat.Dia pasti membantu.
    Tq,felinna for being one of the ppl tht gives me guidance to know things n matter tht could possibly happen in life.sometimes,certain matters did already occured in our life n we all had our own ways to b success.
    Sorry for long writing.^_^.
    Lastly,i'm proud of u n husband for the strong heart u both hv.n of course for ur little kid tht u treasure most.
    Alhamdulillah.
    Wassalam.

    ReplyDelete
  18. salam felinna...hari ini adalah hari perkenalan diri saya pd felinna..crita anda sgt menarik dan sgt boleh dijadikan pengajaran kpd mereka2 di luar sana. saya kagum dgn anda..slepas baca post crita anda..baru saya tersedar.."ya Allah..ade lagi manusia yg lebih malang dari aku..."saya kagum kerana akhirnya anda dapat merasakan habuan yg sgt indah...crita kite mgkin berbeza...tapi ape yg sama..."cara kite redha dan kembali kepada Allah.." tuhan yg menciptakan jalan cerita kita...smua ni baru saja terbentang depan mata saya...sebelum ni x tertanggung rasanya utk telan smua masalah dan kesakitan...tp skrg saya sedar....mgkin kesudahan yg indah akan menjengah x lama lagi...x sabar rasanya menunggu saat tu...hanya mampu berdoa dan bersabar..sekali lagi...tahniah kepada anda...krn mmpu berdiri semula...smoga ianya berkekalan dan smoga trus success..

    ReplyDelete
  19. wau...hebatnya dugaan..mmg susah nk start perniagaan sendiri kan..huhu..apa2 pon tabik springlah..keranan anda sgt strong!

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum

    Hi Felinna :)

    Perkara yg sama happened to me when i was 24.
    Disebabkan minat yg mendalam terhadap modeling sehingga percayakan 'kawan', relationship jadi renggang antara family dan bf *now da jadi husband. Alhamdulillah :).
    Hidup duniawi menjadi2 smpai lupa diri.
    Sehingga 1 day Allah nk tunjuk kt kite, i jatuh merudum.
    Nama i dibusukkan di merata tmpt termasuk FB, blog, kwn2 terdekat dan sume org.
    I difitnah songlap duit, penipu dan mcm2.
    Nauzubillah. Allah je tau ape i rasa.
    4 bulan i stay kt rumah.
    Hanya mengurungkan diri sndri sbb terlalu stress.Sepnjg masa dikecam secara mental.
    I di label pyscho, kikis duit dan mcm2 yg terlalu teruk.
    Alhamdulillah dgn smgt family dan husband bg selama ni, i bgn semula dan teruskan tanpa dendam.
    Dunia modeling?
    Walaupon minat tapi i terus tinggalkan.

    I da follow you since i 24 (2 years ago) and hope can meet u 1 day, tpi i stay kt KL...InsyaAllah

    Be strong felinna!
    And stay gorgeous :)

    ReplyDelete
  21. Hanya pengecut saja yg comment buuu tp guna nama anonymous (>_<)

    ReplyDelete
  22. Dear... igt pesan kak wardina..
    Jika kite berniat untuk berubah yang lebih baik.. jgn risau hilang kawan kerana Allah swt akan mengirimkan kawab yg lebih baik untuk kita..

    ReplyDelete
  23. sy suka semangat yg ada pada diri anda.saya ambil iktibar dr kisah hidup anda.saya juga mahu mengubah hidup saya sehebat hidup anda.semoga kita berjaya bersama di dunia dan di akhirat amin3x..ya rabbil alamin...

    ReplyDelete
  24. Salam Fel..Saya sngt berbngga dgn kekuatan yg fel Ada.. Dlm bis jatuh bngun adalah lumrah hdup,Fel idola saya..Bngga ibu muda yg da success dlm bis..Sesungguhnya ujian itu adalah tnda Allah syg pd fel..Dan diberinya jln lbih baik..Tnpa kesilapan kita tidak akn knl kbhgiaan..Ksilapan mngjr kita erti khdupan yg lbih baik..Doakn fel kaya ,beriman dan bjya dunia akhirat ..Ameen ya Rabb

    ReplyDelete
  25. sya kenal kak msa kak bertunang nan baie...slalu ikut update baie and kak nana...sya tw kak nana ny seorang yg sngt tabah..hurm...moga sukses always

    ReplyDelete
  26. be strong dear apa yg terjd semua hikmah kita manusia bljr dr kesilpaaan you are true inspired

    ReplyDelete
  27. Saya harap Fer*****rpher berbaik smula dgn famly kakfell. Saya yakin ini smua salah phm, masa event trsebut mmg byk dugaan masing2. InsyaALLAH x3

    ReplyDelete
  28. Saya harap Fer*****rpher berbaik smula dgn famly kakfell. Saya yakin ini smua salah phm, masa event trsebut mmg byk dugaan masing2. InsyaALLAH x3

    ReplyDelete
  29. Saya harap Fer*****rpher berbaik smula dgn famly kakfell. Saya yakin ini smua salah phm, masa event trsebut mmg byk dugaan masing2. InsyaALLAH x3

    ReplyDelete
  30. tercari2 siapa felinna yg berniqap...rupanya awak. dan pestime baca blog awak. Beratnya dugaan awak dik...tp ingtalah ada org lagi berat dugaannya dr awak.

    ReplyDelete
  31. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :