felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Friday, 7 August 2015

Bagaimana istiqomah?

Dalam perjalanan menuju ke jalan Allah, kakfel lalui banyak perkara susah melebihi senang, ketika mula2 bertekad utk hijrah. Kakfel selalu rasa tak mampu. 

Orang tanya, macamna istiqomah? Kakfel takda cara lain selain dari paksa diri utk berubah, bertahan di saat rasa malas dan lemah. Allah shj yg bantu kakfel, lepas solat, minta satu doa aja (cth: ya Allah hari ni aku mohon pada mu agar kejutkan aku solat tahajud, aku tak kuat, aku lemah n leka.. Hanya engkau yg mampu membantu hamba mu ini)   Doa dengan bersungguh. Allah.. Allah.. Stiap kali mohon pasti Allah bantu.

Pernah sekali masa awal2 berpurdah, rasa nak buka semuala. kakfel rasa susah nya nak jadi baik , ujian dtg macam2. Syaitan yg ganggu pula bukan calang2 , dah tahap general dah. Datang bisik2 . Rugi la fel.. Badan dah kurus, muka dah makin cun, fesyen fesyen terkini makin banyak, duit pon dah ada. Buat apa bertutup? Cuba tgk kawan2 lain. Post  gambar muka kat fb je dapat beribu like. Kau hado? Huhu aku takdaa.... 

Tup tup fel mengandung anak ke 2 mengandung, nah kau Allah bagi gemuk macam tong drum. Kakfel sedih sgt sgt, then trrfikir jugak kakfel pon pernah doa agar Allah kuatkan hati agar tak terikut dengan zaman. Dah gemuk malu la nak pesyen2 dah. Alhamdulillah mungkin tu cara Allah bantu kakfel , sepanjang tempoh tu kakfel belajar, belajar menyayangi aurat, belajar memahami kenapa Allah ni bagi kita wanita ni hebat sgt. Lepas tempoh belajar tu,Sekarang  kakfel dah kurang gemuk balik pon rasa takmau dh nak pesyen2, tgk kawan2 dapat likes banyak pon tak terkesan dah, sebab bukan tu yg fel nak dah. Fel cuma nak org dengar  cerita2 kecil fel, yakin utk kembali ke jalan Allah macam fel.

Betapa indah wanita?
Tengok mata pon dah tergoda, tengok jari pon dh tergoda. "Wanita hiasan dunia" , hidup zaman teknologi ni, nak berdakwah kena  banyak cara, kakfel taknak kita hanya gunakan fb utk tunjuk kita cantik dan baik, nak kita buat and praktikkan kecantikan dan kebaikan tu jugak .


Wallahualam.

4 comments:

  1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :