felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Monday, 11 May 2015

Nak jadi peniaga jangan cepat MELENTING, nah Tips!

Tips utama peniaga!

Anda kena letakkan diri anda sebagai "public figure" walau pun likers anda xbanyak atau xdak org yg cakap dia minat kat anda tapi! Anda kena sentiasa berwaspada dengan setiap status yg ditulis.

Cuba letakkan diri kita sendri, bila membaca status peniaga yg maki2 pembeli, walau pembeli tu salah, diam dan hadam.. Belajar ja dari situ, tangani sorang2, xperlu kongsi dgn org.

Kadang2 bila customer banyak tanya pon kita up status perli,customer marah pon kita up status,customer complain pon kita up status.

Benda tu sebenarnya menjejaskan perniagaan, kita berniaga mesti nak semua org suka kita, kita kena ikhlas, anggap ja kesusahan atau pon kepeningan kita handle customer tu adalah asam garam dalam berniaga. Ini lah cabaran dia.. Kalau semua benda asik nak merungut nak mengata n mengutuk mmg susah kita nak BERJAYA!

Kadang2 mungkin Allah nak hantaq kat kita beribu customer tapi sbb kita tak boleh handle sorang customer terus kita nya rezeki tersekat, agak2 macamna org yg customer dia ribu2 org sehari, mesti selit juga yg bermasalah kan? Tapi dia buat dek ja, sbb apa? Sbb itu la lumrah! 

Kita sendiri xsuka seller kekwat! Kita jangan jadi kekwat..mmg banyak lagi customer kat luaq sana , dari melayan customer yg satu.. Tapi kalau satu kes pon dh tak terbendung, yakin ke yg beribu lagi customer kat luaq sana tu semua baik2 belaka?

Kakfel baca nowadays banyak lagi seller yg sgt2 x da ethics, dia main hentam ja buat bisnes,bila bisnes down dia salahkan semua org.. Termasuk pembeli dia, kita kena ingat pembeli tu dihantar Allah, itu adalah rezeki kita harini, jika rezeki kita dtg dgn cara yg susah , kna syukur mungkin Allah nak bagi pengajaran di sebalik tu kan? Xkan semua yg dtg kat kita senang aja...

Maka nya, kaji semula diri kita lihat! Adakah kita diantara seller yg selalu melenting itu !

Felinna nadea ed fattah
Pengasas felinna beauty
Pengasas hijrahbyfelinna
Pengasas raffelwholesale
Pengarah Raffelinna sdn bhd
Pengarah  Raffelinna marketing sdn bhd.


1 comment:

  1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :