felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Tuesday, 5 May 2015

Berangan sangat kakfel nih!

Kalau nak tau dulu kan kan..
Fel pernah terfikir nak pergi jumpa tan sri mokhtar, nak pinjam 1k sebab fel rasa mesti bagi tan sri beliau nampak amount tu sikit, sebab dia kan billionare org melayu TERKAYA!

hahaha tu fikiran fel masa muda remaja ,tak kahwin pon lagi,terdesak sbb kereta tak bayar.. Sedangkan kenai pon tidak Tan sri. 😪 dah hampir 10 tahun kisah ni..dan angan angan mat jenin nih! Malunya....

Fel nampak org kaya ni BERTUAH,sbb mereka kaya..syok lettew jadi kaya, Allah pilih dia kaya so dia perlu bantu kita,tapi fel lsg xfikir n berusaha na belajar jadi kaya macam dia! Sebab fel ego dan bodoh,fel hanya nampak kekayaan dia bukan apa yg dia usahakan dan fel selalu rasa fel dah betul dan di jalan yg benar...dan dia sbg yg kaya kalau xbagi kat kita mesti kedekut sdgkan Allah dh bagi dia kaya! kakfel lsg xnampak lagi sudut lain...sbb jahil,tapi xnak ngaku...


Kini kakfel belajar dengan melihat kepada jatuh bangun kakfel,menjadi anak org kaya yg manja dan mendapat semua yg diimpika. Tidak menjadikan jalan kakfel berhijrah itu mudah.. Jika Allah tak bagi abah kakfel masalah dlm bisnes mesti kakfel masih lagi seorang anak org kaya yg bodoh sombong!

Mesti kakfel masih meminta minta dan masih lagi  xsedar yg HUTANG ITU PEMUSNAH KEHIDUPAN! sedangkan masih ada cara lain utk leluar dr masalah hidup.. Dan cara itu mesti dipelajari,bukan ditunggu datang sendiri. Trust me! Kak fel dah lalui jalan tu.. Mungkin jalan kita tak sama.. Tapi destinasi tetap yg sama!

Hingga kini kakfel x lah sekaya beliau tapi alhamdulillah dgn apa yg ada,dan berpeluang bertemu beliau yg dihormati, utk sesiapa yg nak tahu! Patutlah tan sri sgt sgt sgt KAYA! Diri dia sendiri penuh kelembutan,penuh kebaikan,sgt humble,bayangkan org kaya yg xnampak kaya? Kalau lah dia bukan org melayu terkaya dan digemburkan media, mesti tak tahu pon dia kaya! Allahu... Patutlah dia kaya... Dalaman dia pon kaya....fel dah paham kenapa Allah pilih dia....

Bayangkan dia yg kaya,bercakap pasal Marketing, hidup.. Semua bercakap ada Allah...Dia xlupa Allah.. Dia selit juga Allah... Ayat dia yg fel ingat "kita islam meniaga ada dunia akhirat,org bukan islam ada dunia shj"

Kita ni yg ada angan angan nak kaya raya, dah mulakan dengan kayakan diri sendiri dan dalaman dengan Allah ka?atau masih malas nak tutup aurat? Masih malas nak solat? Atau masih seronok mengutuk org?

Kita nak kaya dan berjaya dan sanggup kerja 24jam! Travel sana sini cari client,Tapi kita takkan sanggup bangn tahajud tgh malam.

Kita mungkin boleh berjaya dengan cara belakang kan Allah, tapi kita juga mungkin jatuh dlm golongan istidraj dimana Allah bagi rezeki tapi x diredhai...

Bayangkan.. Bayangkan...kita ni nak berjaya.. Tapi nak buang testimoni atau gambar yg x tutup aurat pon x mampu.. Macam mana Allah nak bagi rezeki?
Mungkin sekarang kita hebat dengan perkara begitu, dia bagi sales 1hari puluhan ribu , kita selesa.. Tapi dia bagi kehidupan kita pening, banyak masalah.. Dan entah2 kalau kita ubah n hijrah sikit2 Dia nak bagi rm500k sehari..

Kita kena ubah fikiran kita,jangan asyik nampak orang shj, kaji dan gali, ada sebab kenapa selalu org cakap, buat bisnes kena ada strategy, ya itulah strategy kita! Strategy menjaga Allah...

Silakan share dan semoga bermanfaat!

5 comments:

  1. Alhamdulillah...you inspired me a lot kak fel..jln hidup kita berbeza tp mungkin kita pernah berkongsi rasa yg sama..jln hitam yg pernah anis lalui byk sgt mengajar anis erti kekuatan & kesabaran..anis nakkkk sgt jumpa n bersembang dgn kak fel from heart to heart..moga Allah izinkan utk kita berjumpa kak fel..

    ReplyDelete
  2. thanks sis di atas perkongsian berguna ni, follow here :) hopefully sis ada masa utk selalu update blog coretan memori penuh inspirasi ni :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, terima kasih,sharing yang sangat memberi inspirasi

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, terima kasih,sharing yang sangat memberi inspirasi

    ReplyDelete
  5. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :