felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Wednesday, 7 September 2011

hijrah dgn niat....

kadang2.. sbg manusia xmustahil utk kita alpa akn segala keindahan dunia... 
cuma diri sndri patut tahu mcmna mahu membatasi setiap tingkahlaku....



wah ayat di atas sgtlah seakan sy mahu berpuisi mlm ni.. ehh hallo bloggers? salam syawal n maaf dipinta utk sebarang terkasar bahasa atau apa2 yg terasa lah... hmm malam ni agk kurang mnyibukkan diri jd sy memilih utk berbloggie..

being honest still dunno nk tulis apa.. tiba2 je rasa seperti kuasa penceritaan dalam diri ku ini semakin kurang ganasnya (sambil mnghela nafas kurang syok) jadi saya di sini memakai baju biru bersama comforter purple_ps: ok obvious nk bg pjg entry smpai kaler baju nk kna cerita...

ehh ok xnak ngarut back to tajuk.. hmm td msa tgh relax ptg sblum maghrib tiba2 terkeluar lah 1 ayat yg bisa mmbuatkan jantungku luruh.. bunyi ayat tu lebih kurang gini lah.

'jika seorang manusia berniat utk hijrah dan mninggalkan kemewahan dunia atau berhijrah dgn niat utk kebahagiaan keluarga maka hijrah nya diiringi ahl"syurga ' (hat ni bkn ayat sbnar,dok ingat2 lupa tp lbih kurang la)

lpas je terbaca tu trus hati yg sejak dua menjak ni mmg dlm dilema jadi kuat utk buat keputusan dalam hdup..
hmm, eh yg mna request cerita kahwin nnti da ada gmbar br kita tulis here ok?

ok back to hijrah n insert sikit apa persaan slpas mnjadi isteri.. setiap kali pndang wajah suami secara tb2 rsa sebak ada dlm diri.. hmm setiap kali cium tgn suami selepas jemaah mmg sayu.. bkn sbb suami suka buat muka kesian tp ntah terpikir how hard he put an effort for our marriage n how cool he is cause never "mengeluh" with every single probs we face.. 

for those yg da lama ikuti my story n career.. mayb u all tahu im workhaholic n its my passion.. dlu i rasa mcm xda yg mmpu patah kan my prinsip utk stop doing all yg i buat now.. but now.. hmmm suami ku keutamaan.....tapi..

bsok will be continue this story... apa my next plan.. tlg remind me again if i trlupa update ya... salam peace..




2 comments:

  1. faderra : he is the best man ever for you sista. <3

    ReplyDelete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :