felinna nadea ed fattah

felinna nadea ed fattah
Insan yg malu dengan diri sendiri dan berusaha utk menjadi yg lebih baik lagi..memilih utk berada lebih dekat dengan ALLAH,Meminjam seketika kesenangan dunia dan berimpian utk berkongsi bersama semua...

Sunday, 25 March 2012

perasaan ketika ditendang?

sebenarnya tetiba my old friend ada bg idea utk menulis mngenai bakal umi ni.. so mengenangkan sebenarnya tadi baru sangat2 menangis sbb sakit sangat kat seluruh badan rasa cam tulang patah2 plus boboi lam perut rakus menendang so apalagi terus la nk menulis...
yukur suami byk membantu.. diurut lembut kaki,diusap perut n pujuk2 baby jgn buas sgt dalam perut umi...  :) #bahagia#

ohh i turn 25 this year and bakal menimang baby sendiri.. perasaan?: kenapa aku xkahwin awal lagi?" heee tula yg bermain di fikiran..
benar bila kahwin apa yg penting kekuatan kedua pihak... sabar and all..
masa mngandung ni.. byk sgt dugaan.. sebab ibu mngandung ni emosi sgt! syukur walau kami br kahwin n terus ada rezeki baby tp suami memahami kerenah ibu mngandung... smua kerja rumah dia buat.. ( ada ja mulut2 jahat yg nk kata macam2 bila suami buat kerja) tp sy tahu suami sy syg n tahu tnggungjawab nya sbb xpernah dia merungut atau masam muka... suami kena ingat, si isteri juga sdg bekorban tenaga, badan,aktiviti,keinginan disebabkan mahu memberi zuriat.. tu xkira nnti nk lahirkan lagi.. ya Allah..permudahkan lah semuanya...

 apa rasa mngandung?
hmm xrasa apa2 yg pelik cuma rasa besar! hahah perut yg memboyot tu dah xbole nmpk bawah, berjalan pun dah pelan2.. suami pun mesti dah xsuka nk bwa g jejalan.. penat nk mnggu.. huhuu tapi kan bila makin boyot ni.. nafsu nk berjalan lagi byk... geram la plak ngn perasaan ini.. :) tp perasaan yg indah bila saat baby menendang and rasa macam bergegar perut.. kalo bole tgk search kat youtube sgt byk! hhee
xpernah sgka nk rasa semua ni.. tapi setiap wanita sure nk sgt feel this.. plus bila kita ni makin berumur... eyhh nnti i buat entri pasal pregnancy and gambar skali ya.. ni pngenalan dlu :)

makanan?
saya makan apa aja di depan mata n nmpk.. xde lagi mngidam yg bukan2 setakat hari ni..syukur!


ohh.. ujian n kata fitnah and  dugaan hidup tu kan sntiasaa je ada.. tp kesabaran masa mngandung ni sbnarnya lagi tinggi sbb slalu istifar pikir anak lam perut.. nk marah pun xjadi.. nk buat apa pun pikir baby.. syukur la.. mngajar kita sbg wanita mnjadi lebih baik.. sbb tu rasanya anak2 ni syg mak lebih kot opps! hahaha

sy just nk cakap thnks teramat utk suami.. sy x prnh sgka akn dikurniakan seorang lelaki spt kamu.. seorang suami yg sntiasa bersama-sama...seorang babah yg sgt penyayang...

kesihatan sy makin baik..even kena hari2 gi klinik sy yakin smua ni mmpu di atasi.. :) sy sgt2lah syukur sbb Allah kan ada cakp lelaki yg baik hnya utk wanita baik... lupakan kisah silam.. anda masih mmpu berubah..and bila berubah.. berubah lah seikhlas hati.. yakin yg akn ada sinar menanti n mmbawa kisah baru yg lebih best nanti!


saya n suami dah melalui fasa kehidupan remaja and rumahtangga.. kami sepakat mngatakan yg lebih moleks kahwin.. mngajar kita pa itu tggujawab n kasih sayang serta x selfish .. salam...

3 comments:

  1. really sweet :)
    may ALLAH bless for both of you ..

    ReplyDelete
  2. Salam sis..excited nih baca blog sis..haha
    sebak pon ada..
    k..ti sis follow k..new blogger..

    ReplyDelete
  3. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>INFO KLIK DISINI<«« Wassalam






    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    PAKAR MUSTIKA

    ReplyDelete

jom coret-coret da comment here :